Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 24 Μαρ 2023, 23:01

Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Ινομυαλγία 
Συγγραφέας Μήνυμα
Site Admin

Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17
Δημοσ.: 420
Δημοσίευση Ινομυαλγία
Ερώτηση
Είμαι 45 ετών και έχω ινομυαλγία. Έχω πόνους σχεδόν σε όλο το σώμα από 32 ετών. Έχω δοκιμάσει τα πάντα ομοιοπαθητική, βελονισμό, μασάζ, διατροφή, συμπληρώματα διατροφής κ.α τίποτα δεν ήταν αρκετό για να με κάνει καλά. Το μόνο που κατάφερα ήταν να ανακουφιστώ. Δεν μπορώ όμως να αποδεκτώ το προβλημά μου, όταν όλες οι φίλες μου δουλεύουν , έχουν την οικογενειά τους και κάνουν την ζωή τους. Γιατί όχι και εγώ; Θέλω να σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Απάντηση
Ναι μπορω να σας βοηθήσω. Αλλά με 2 προυποθέσεις απο μέρους σας.

1, Αρκετους μηνες υπομονή, καμια φορα έως και παραπάνω από 1 χρόνο, ανάλογα τον άνθρωπο και τα στρες που περνάει.. Ομως αυτο δεν σημαινει πως για τόσο διαστημα θα ειστε οπως ειστε τωρα, αλλα θα υπαρχει μια αργη και σταδιακή βελτίωση (με διαστήματα πάνω και κάτω) μέχρι την πλήρη ίαση σας.

2. Να αποδεχθείτε την πραγματικότητά σας αυτην την στιγμή. Όποια και αν είναι, αυτη ειναι η μόνη αφετηρία που έχουμε για να ξεκινήσουμε. Αυτο που σας λέω ΔΕΝ έχει φιλολογικο ενδιαφέρον αλλα πολυ πρακτικό. Η ινομυαλγία έχει την αφετηρία της στον παράγοντα ΣΤΡΕΣ. Το στρες αυτο δημιουργει διάφορες βιοχημικές αλλαγες στο σωμα και μεγάλη κατανάλωση θρεπτικων στοιχειων με αποτέλεσμα σιγα σιγα ο οργανισμός να αρχιζει να δυσλειτουργεί.

Είναι σαν να οδηγάμε το αμάξι μας΄βάζοντας μονο την πρωτη ταχυτητα. Το αυτοκινητο θα καιει γρηγορα την βενζινη και η μηχανη και τα υπόλοιπα μέρη θα αρχισουνε να εχουνε φθορές. Αν εμεις συνεχίσουμε να οδηγούμε μονο με πρωτη ταχυτητα και ταυτοχρονα δεν επισκευαζουμε τις φθορες σιγα σιγα οι φθορες θα αυξάνονται.

Θα πρέπει να μάθουμε 1ον να χρησιμοποιούμε και τις υπόλοιες ταχυτητες που 'χαλαρωνουν' τα φορτία στις μηχανές ΚΑΙ ταυτόχρονα να επιδιορθωσουμε τις βλάβες. Αν κάνουμε μονο τις επιδιορθώσεις ή μονο μάθουμε τις ταχυτητες το θέμα μας δεν θα λυθεί.

Το παραδειγμα που δινω ειναι πολυ απλοποιημένο αλλα ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ να κατανοηθει. για μια κατάσταση οπως η ινομυαλγία. Χρειάζεται ο άνθρωπος να μάθει πως να μην "καίει λάδια" εξαιτίας του στρες - δηλαδη του τρόπου που αντιδρα στα καθημετρινά στρες - ΚΑΙ να επιδιορθωσουμε αργα και σταθερα τις οποιες βλάβες.

Σας δινω τον λογο μου πως οι βλάβες που προκαλει η ινομυαλγια ειναι αναστρέψιμες, συνεπως η κατάσταση ειναι πλήρως ιάσιμη. Το μοναδικό κριτηριο που υπαρχει ειναι ποσο υπομονη έχει κανεις και πόσο μπορει να ξανα-σηκωνεται ψυχολογικα απο τις διάφορες απογοητευσεις που μπορει να προκυψουν στην πορεια της αποθεραπείας του, γιατι θα υπαρξουν οπως σας ειπα αρκετα πάνω-κάτω.

Τώρα, τι σχέση έχουν όλα αυτα με την αποδοχή που σας ειπα πιο πάνω;

Το να μην αποδέχεστε την παρουσα κατάταση σας ειναι ένα μεγάλο Στρες, και ειδικότερα η μη αποδοχή είναι ίσως απο τα μεγαλυτερα στρες στην ζωη ενος ανθρωπου. Ισως αισθάνεστε απελπισία, θυμό, απογοήτευση, πικρία και ακόμη αισθήματα μειονεξίας που οπως ειπατε δεν έχετε οσα θέλετε. Μπορει να αναρωτιέστε "τι στο καλο δεν πάει καλα με μένα; μηπως δεν ειμαι φυσιολογικη; " κλπ κλπ. Οι σκέψεις αυτες ειναι απο τις πιο στρεσογόνες για έναν ανθρωπο διότι τον κάνουνε να νοιωθει αποκομένος απο το σύνολο των συνανθρωπων του, συνεπως μεγάλη ανασφάλεια για την ζωη του.

Θα χρειαστει κάποιος - ή εγω - να σας εξηγήσει την λειτουργια των σκέψεων και ακολουθως - το πιο βασικό - των συναισθημάτων. Και σταδιακα να μάθετε ένα καινουριο τρόπο λειτουργίας. Επίσης θα ειναι πολυ σημαντικο να μάθετε να χαλαρωνετε ΚΑΙ να αναθεωρησετε κάποιες απο τις μέχρι τωρα συνηθειες και επιδιώξεις σας. Αυτο δεν σημαινει να παραιτηθείτε απο αυτές, αλλα να τις εναρμονισετε στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ προδιαγραφές. 'Όλοι θα θέλαμε να ζουμε μια τέλεια ζωη. Το θέμα ειναι πως το τέλειο ειναι διαφορετικο για τον καθένα και έχει σχέση μόνο με τις ιδιαίτερες προδιαγραφες του κάθε ανθρώπου η όντος. Το γιασεμι δεν μπορει να ειναι ψηλό σαν κυπαρισι ουτε το κυπαρισι να μοσχοβολάει σαν το γιασεμί, το καθένα ομως ειναι τέλειο μέσα στην δική του ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ

Φυσικα όλα αυτα σας ακουγονται πολυ θεωρητικά, αλλα έχουν σημασία, έστω και σαν πρωτη επαφή. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως η κατάσταση σας θα βελτιωθεί σημαντικά, βημα βημα, όσο μαθαινετε να χειρίζεστε καλυτερα τα στρες της ζωης ή/και αποφορτιζετε την ζωή σας απο αχρείαστα στρες, - σε όλα αυτά μπορω να σας βοηθήσω.

Απο εκει και πέρα έχουμε να βοηθησουμε και το σωμα, το οποίο θέλει συγκεκριμένα υλικά για να αποθεραπευτει, και Χαλάρωση - θα σας δειξω τρόπους - και ανάπαυση. Όσα κάνατε ηταν σωστα, ειδικότερα η ομοιοπαθητικη και διατροφή. Εχω δει πως οι άνθρωποι που κανουνε ομοιοπαθητικη γινονται πιο γρηγορα καλα, και καταλαβαινουνε πιο καλα τις έννοιες που τους εξηγω όσο αφορα τα συναισθηματα και τις σκέψεις.

Η Ομοιοπαθητικη ειναι ένα πολυτιμο εργαλειο και σας την προτεινω ανεπιφυλακτα, αλλα απο μονη της δεν μπορει να επιφερει ίαση στο θέμα σας. Όμως συνδιαστικα μαζι με την διατροφή και μαζι με την διαχείριση του στρες θα αποτελέσει πολυτιμότατο σύμμαχο.

Είπα πολλα και ισως σας μπέρδεψα. Για να τα ξεμπερδέψω, για τα καλυτερα δυνατα αποτελέσματα προεινω τον συνδιασμό 3ων μεθόδων.

α) ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ.
β) Θρεπτικα στοιχεια για την ίαση τους σωματος
γ) Ομοιοπαθητική για την υποστηριξη των 1 και 2

Τωρα αν αγχωθήκατε πως το κόστος όλων αυτων ειναι μεγάλο, θά θελα να σας πληροφορησω πως στην αρχή πιθανον να υπαρξει κάποια ΛΟΓΙΚΗ επιβαρυνση αλλά σταδιακά θα χρειάζονται όλο και λιγότερα διότι θα μαθετε τα ΤΙ, ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ για την κατάσταση που σας απασχολεί και όχι μονο θα χρειάζεστε όλο και λιγότερη υποστηριξη αλλα και θα είστε σε θέση να επιλέγετε ΤΙ χρειάζεστε κάθε φορά και που να δίνετε προτεραιότητα ανάλογα με τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

Συγνώμη για τή μεγάλη απάντηση και τα τυχόν ορθογραφικά λάθη που έγιναν όλα λόγω της ταχύτητας και προχωρημένου της ωρας.

05 Ιαν 2011, 18:16
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 1 δημοσίευση ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για: