Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 29 Μαρ 2024, 14:25



Απάντηση στο θέμα  [ 45 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Ινομυαλγία και τρόποι αντιμετώπισης 
Συγγραφέας Μήνυμα
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Ανίχνευση/εξέταση Υδραργύρου στον οργανισμό
Ο υδράργυρος ενοχοποιείται για πολλά θεματα υγείας που εχουν σχέση με νευρικο συστημα όπως είναι η ινομυαλγία.
Πως μπορεί ομως να ανιχνευτεί;

Ενας τρόπος είναι με εξέταση αιματος σε διαγνωστικό κεντρο, όπως:

1. Διαγνωστική Αθηνων, τηλ 210 7777654
2. check up medicus, τηλ:210 6983222, http://www.cumedicus.gr/

Ενας αλλος τρόπος πιο αξιοπιστος είναι η αναλυση μαλλιων.
Δινεται λίγες τριχες απο τα μαλλια σας και εκτος απο τα βαρεα μεταλλα ανιχνευονται και τα ιχνοστοιχεια που βρισκονται στον οργανισμό σας.

ενδεικτικα αναφερω το κεντρο e-asis http://www.e-asis.com/ που υπαρχει στην Πατρα τηλ: (2611 122 110) και στο Χαλάνδρι (τηλ 211 214 79 68).

Φυσικα υπαρχουν πολλά κεντρα ακόμη, αρκει να ψαξετε λίγο στο ιντερνετ.


05 Νοέμ 2015, 13:33
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Re: Ινομυαλγία και A.Vogel ΑTROSAN
prasinomata έγραψε:
Τα φυτικά χάπια ΑTROSAN,Teufelskrallen tabletten, από την A. Vogel, εχουν βοηθησει μια κυρία με ινομυαλγια, συμφωνα με μαρτυρια της στην ομαδα της ινομυαλγιας στο facebook. Εχει σαν βαση το φυτο απαγόφυτο και ενδείκνυται για τους πονους στο σωμα, ακομα και σε χρόνιες παθησεις.

Μετα από ερωτηση στην ομαδα της ινομυαλγιας η κυρία εγραψε την δοσολογία και την βελτίωση που εχει με τα χάπια ΑTROSAN από την A. Vogel.

Την πρωτη εβδομαδα ξεκινησε με δυο χάπια την ημερα πρωι βραδυ, μετα με ενα χαπι την ημερα και της ειπε η φαρμακοποιος οταν θα ποναει για 2-3 μερες θα παιρνει παλι δυο χάπια την ημερα, μολις χαλαρωσουν οι πονοι ενα χαπι παλι. Τον τελευταιο καιρο επειδή δεν ποναει πια δεν τα παιρνει καθολου!!

Σταδιακα εκανε καποιες αλλαγες στην ζωη της.....εκοψε το τσιγαρο, εκοψε το κρεας και ξεκινησε τα ΑTROSAN.

Εχει συνολικα βελτιωση 70%.

Εδω θελω εγω να προσθεσω οτι ενας ασθενης της ινομυαλγίας δεν μπορεί να εχει βελτιωση αν δεν αλλαξει τροπο ζωής. Δεν μπορει να γινει καποιο θαυμα........δεν μπορει κανενας να μας βοηθησει παρα μονο ο εαυτος μας. Επιβαλλονται αλλαγες στην διατροφή μας, ληψη συμπληρωματων και αντιμετωπιση του αγχους.


24 Νοέμ 2015, 01:41
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Ινομυαλγία και Βιολογικοί παράγοντες (Humira-Mabthera)
Ένα μελος απο την ομαδα στο facebook "Living with Fibromyalgia" έγραψε ότι αφού προηγήθηκε ένα δίμηνο με Humira με παταγώδη αποτυχία επιτέλους μπορεί να περπατάει λίγο κανονικά και να ανεβο-κατεβαίνει σκάλες χωρίς να πιάνει τοίχους και κάγκελα.

'Οταν ζητησα λιγες περισσοτερες πληροφορίες εγραψε:

"Κάποιοι βιολογικοί παράγοντες όπως το Cymzia και το Humira είναι σε μικρή σύριγγα και το κάνεις μόνος σου στην κοιλιά ή στο μπούτι όπως την ινσουλίνη. Κάποιοι άλλοι όπως Roacterma και το προαναφερθέν φάρμακο είναι σε φιαλίδια και γίνονται σε μορφή ορρού και συνήθως γίνονται σε νοσοκομείο για υπό την επίβλεψη ιατρού γιατί υπάρχουν παρενέργειες και καμιά φορά σοβαρές. Πχ επειδή έχω κάποιον γνωστό που έκανε τον ίδιο παράγοντα πριν λίγο καιρό και έπαθε σοβαρό αλλεργικό σοκ στην επόμενη έγχυση έβαλε πρώτα ορρό κορτιζόνης με αντισταμινικο και μετά στο φάρμακο αύξησε τη διάρκεια της έγχυσης προς αποφυγήν περαιτέρω παρενεργειών. Και το ιδιο περιπου ακολουθησα κι εγω για να μην την πατησω.Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για καραμελλίτσες και ο κάθε άνθρωπος δεν αντιδρά το ίδιο στα φάρμακα. Τα συγκεκριμένα φάρμακα επειδή είναι πανάκριβα τα γράφει ο ιατρός και τα παίρνουμε από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ προς το παρόν και ευτυχώς χωρίς συμμετοχή."

Τον ευχαριστω πολύ για την πολύτιμη βοηθεια του.


14 Δεκ 2015, 19:38
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Ομοκυστεϊνη και Ινομυαλγία
Όσοι εχουν διαγνωστεί με ινομυαλγία πρέπει να ελέγξουν τα επίπεδα της ομοκυστεϊνης.

Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεϊνης έχουν συνδεθεί επίσης με τον καρκίνο, την άνοια (Alzheimer’s), την οστεοπόρωση, τη νόσο του Πάρκινσον, την κατάθλιψη, τη χρόνια κόπωση, την ινομυαλγία, τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια (τύφλωση), τη θυρεοειδική ανεπάρκεια, τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και πολλές άλλες ασθένειες.

Πηγή: https://sites.google.com/a/drfilimon.gr ... -sas-eipan


22 Δεκ 2015, 14:28
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Κόπωση Επινεφριδίων και Ινομυαλγία/χρόνια κόπωση
Η "κόπωση επινεφριδίων" μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων Ινομυαλγία και χρόνια κόπωση.

Παραθετω τα παρακάτω αποσπάσπατα:

1. Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι χαμηλά στο δεύτερο και τρίτο στάδιο της κόπωσης των επινεφριδίων, έχουμε σχεδόν απούσες τις σπουδαίες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κορτιζόλης. Χωρίς επαρκή επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα μας (υποκοριζολισμός), είναι αδύνατον να προλάβουμε-αποφύγουμε τις χρόνιες φλεγμονές. Στην ουσία το ανοσοποιητικό μας σύστημα βρίσκεται εκτός ελέγχου. Χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης οδηγούν στην αύξηση της παραγωγής των κυτοκίνων (cytokines), οι οποίες οδηγούν σε υπερδραστηριότητα το ανοσοποιητικό, προκαλώντας ανεξέλεγκτες φλεγμονές. Οι κυτοκίνες αποτελούν την γλώσσα του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν είναι εκτός ελέγχου, μπορούν να προκαλέσουν φωτιές-φλεγμονές σε ολόκληρο το σώμα. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε κάθε όργανο και ιστό, σε κάθε τμήμα του σώματος. Σύμφωνα με τον ανοσολόγο Dr. Thomas Guilliams, η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη αυτοάνοσων παθήσεων, διαταραχές στην λειτουργία του εγκεφάλου, το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, χρόνιους πόνους, παχυσαρκία, διαταραχές στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και ινομυαλγία.

2. Έτσι όταν πάμε να σκύψουμε, νιώθουμε έντονους πόνους στα γόνατα και μεγάλη κατόπιν αδυναμία για να σηκωθούμε πάλι όρθιοι. Επίσης αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο να ανεβούμε μια σκάλα. Νιώθουμε ότι το μυϊκό σύστημα των ποδιών και οι αρθρώσεις των γονάτων, να μην μπορούν να υποστηρίξουν την στήριξη του σώματος. Στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξης της κόπωσης των επινεφριδίων, όπου η εκκρινόμενη ποσότητα της κορτιζόλης είναι αρκετά μειωμένη, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τις χρόνιες φλεγμονές, με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσμενών και επίπονων καταστάσεων για τον οργανισμό, όπως είναι το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης και η ινομυαλγία.

3. Επίσης οι παραγόμενες από τα επινεφρίδια ορμόνες επινεφρίνη (αδρεναλίνη) , νορεπινεφρίνη (νοραδρεναλίνη) και κορτιζόλη, παίζουν και αυτές τον ρόλο τους στην ινομυαλγία και την χρόνια κόπωση, διότι οι μεν δυο πρώτες ελέγχουν την σύσφιξη των μυών, την ροή του αίματος στα διάφορα σημεία του σώματος και η κορτιζόλη έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι των φλεγμονών στον οργανισμό. Μην ξεχνάμε ότι ένα από τα ισχυρά όπλα του οργανισμού ενάντια στις φλεγμονές, είναι η κορτιζόλη και όπου υπάρχει πόνος υπάρχει και φλεγμονή.

Πηγή: http://www.yourhealthinyourhands.gr/i-k ... rganismou/

Ο κος Μυλωνας Παναγιωτης, εχοντας βγει νικητης από αυτην παθηση, εχει γραψειτο βιβλιο "Συνδρομο χρόνιας κόπωσης", αναλυοντας συμπτωματα-διαγνωση-θεραπεια. Δεν διατιθεται στο εμπορια, μπορειται να το παραγγειλεται απο την ιστοσελιδα του.

Προσωπικα το αγορασα το βιβλίο και κατα την γνωμη μου ειναι πολυ αξιολογο το αποτελεσμα.

Η ιστοσελιδα του κου Μυλωνα, οπου μπορεται να βρειτε αποσπασματα απο το βιβλιο καθως και να το προμηθευτειτε ειναι http://www.yourhealthinyourhands.gr/.

Αν υποψιαζεστε οτι τα συμπτωματα σας οφειλονται στην κοπωση επινεφριδιων, πρεπει να το αγορασετε, για να γλιτωσετε χρονο, που θα ξοδεύατε στο διαδυκτιο, για να συλλέξετε ολες αυτες τις πληροφοριες.


08 Ιαν 2016, 23:34
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Μαρτυρία Μέρος 2ο:Πως ξεπέρασα την ινομυαλγία/χρόνια κόπωση
Ένα μέλος από την ομάδα "Ζώντας με την ινομυαλγία" κατάφερε αλλάζοντας τρόπο ζωής και διατροφή να ξεπεράσει 100% ινομυαλγία και χρόνια κόπωση.
Είχε την ευγενή καλοσύνη να καταγράψει αναλυτικά τι ακριβώς έκανε ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θελοντας να βοηθήσει και άλλα άτομα και πολύ γενναιόδωρα μου παραχώρησε.

100%

Μάιος 2013 – Mάρτιος 2016 , ένα ταξίδι , μια περιπέτεια που άλλαξε για πάντα τη ζωή μου , τον τρόπο σκέψης μου την θεωρία μου για την ζωή.

Πριν ξεκινήσω την ιστορία μου πρέπει όμως να σας συστηθώ. Είμαι ο Γρηγόρης ,40 ετών σήμερα , Μηχανικός Η/Υ , Dj και αθλητής του βόλλευ. Τα τελευταία 17 χρόνια αυτή ήταν η ζωή μου , κουραστική ,όμως ήταν η ζωή που μου άρεσε , ποτέ δεν κουραζόμουν από τους ρυθμούς Πρωί – Βράδυ – γήπεδο…όμως η ζωή κάποια στιγμή σου δίνει μαθήματα…

23 Δεκεμβρίου 2012 . Αυτοκινητιστικό ατύχημα μαζί με μία συνάδελφο. Το αυτοκίνητο μου έκανε 3 τετ-α-κε , όμως ευτυχώς και οι 2 δεν πάθαμε γρατσουνιά. Το αυτοκίνητο έπαθε ζημιά μεγάλη. Ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα τόσο πολύ για τη ζωή μου αλλά περισσότερο νομίζω ότι ταρακουνήθηκα γιατί έβαλα σε κίνδυνο την ζωή του συνανθρώπου μου.

ΣΟΚ

Στο διάστημα των Χριστουγέννων το μυαλό μου ήταν συνέχεια στις σκηνές του ατυχήματος και η προγραμματισμένη γνωριμία με τους γονείς της κοπέλας μου διόλου με απασχολούσε . Ακυρώνω την επίσκεψη για ψυχολογικούς λόγους με αποτέλεσμα να χωρίσουμε από μια σχέση που είχε προοπτική τον γάμο.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Το επόμενο διάστημα είχα τρομερούς πόνους από τον φρονιμίτη μου, τον οποίο έκανα εξαγωγή , όμως η αντιβίωση και τα αντιφλεγμονώδη που μου έδωσε ο οδοντίατρος διάρκεσαν πάνω από εβδομάδα.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΉΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ήμουν στρεσαρισμένος , μόνος και κατηγορούσα τον εαυτό μου για όλα αυτά που μου συνέβησαν. Χωρίς να το παραδέχομαι κλείστηκα στις αυταπάτες μου και για ένα διάστημα 2-3 μηνών πέρασα κατάθλιψη.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Μάιος 2013 . Μια ίωση ολική με καταβάλει . Καταρροή , πρησμένος λαιμός, χαμηλός πυρετός , ελαφρύς πόνος στη σπλήνα. Η ίωση διαρκεί σχεδόν 35 ημέρες! Εγώ συνέχιζα κανονικά το βαρύ πρόγραμμα μου(απορώ πραγματικά πως;) και επισκέφτηκα γιατρό πρώτη φορά περίπου στο τέλος της ίωσης.
Οι γενικές εξετάσεις ήταν καλές , όμως ο δείκτης CRP έδειξε ότι πέρασα πραγματικά κάτι … Σε περαιτέρω εξετάσεις ο Παθολόγος μου εξηγεί ότι είχα λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Ιούνιος 2013
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως είμαι συνέχεια εξαντλημένος, κουρασμένος. Σηκώνομαι μετά από ύπνο 10-12 ώρες και μετά από μισή ώρα είμαι πάλι «πτώμα».

Ιούλιος 2013
Αρχίζουν οι πόνοι στα έντερα. Διάχυτοι πόνοι δεξιά και αριστερά, φουσκωμένη κοιλιά και λίγη διάρροια . «Τσιμπήματα» στον αυχένα. Μουδιάσματα και κρύα άκρα.
Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2013
Χαμηλός πυρετός(δέκατα) , φωτοφοβία, Ημικρανίες , Φοβεροί πόνοι στον αυχένα, Πονοκέφαλοι , έλλειψη συγκέντρωσης , απώλεια μνήμης. Πληγές που κλείνουν δύσκολα.
Κακός ύπνος από το πολύ στρες. Εφίδρωση.

Τότε ξεκινάω την περιοδεία μου στους γιατρούς.

Ειδικός Παθολόγος:

Γενικές εξετάσεις ( OK , εκτός από τον σίδηρο που κυκλοφορούσε σε μεγάλες ποσότητες)
Διάγνωση Σπαστική Κολίτιδας (Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) θεραπεία με Duspatalin και Ibutin ( μόνο το δεύτερο είχε κάποια αποτελέσματα)

Nευρολόγος:
Διάγνωση για φοβερό στρες , θεραπεία με αντικαταθλιπτικά (δεν την ακολούθησα)

Γαστρεντερολόγος :
Eξετάσεις για μικρόβια στα κόπρανα(παρασιτικές κτλ.) Αρνητικές.

Ρευματολόγος:
Lyrica,!!! (Αρνήθηκα)


Εξετάσεις για Aids , Hπατίτιδα
– Aρνητικές


Έχω ξεκινήσει να βελτιώνω την διατροφή μου , έχω μειώσει το αλκοόλ χωρίς όμως κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διαβάζω, από το internet σχετικά με τα συμπτώματα μου όμως εμφανίζονται πολλές ασθένειες σχετικές.

Αυτό που με άγχωνε περισσότερο ήταν ότι δεν ήξερα τι έχω…

Δεκέμβριος 2013
Επιστρέφοντας από την βραδινή μου δουλειά (απορώ πως πήγαινα…) πέφτω για ύπνο και με πιάνει κρίση πανικού…Αυτή ή κίνηση του σώματος , των άκρων χωρίς να μπορείς να το ελέγχεις…Σπασμοί….Ήταν το σημείο ΜΗΔΕΝ.

Αποφάσισα να τα αλλάξω ΟΛΑ. Παρόλα αυτά η ανησυχία μου για το τι μπορούσα να έχω δεν με βοηθούσε.

Όλοι κατηγορούν τον άνθρωπο που ψάχνει στο Internet να βρει την λύση στο πρόβλημα υγείας του…Συμφωνώ δεν είναι λύση , όμως μερικές φορές και αν γνωρίζεις βασικά θέματα ανθρωπολογίας βοηθάει.
Την λύση για το τι έχω όμως μου την έδωσε ένας μελισσοκόμος (melissocosmos.com). Αυτό το παλικάρι που έγραψε 2 άρθρα στο site του για την ασθένεια μου.

Όταν τα διάβασα ένιωσα να λυτρώνομαι. Όταν δε απάντησε στα μηνύματα μου και τις απορίες μου τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την θεραπεία μου.

Αύγουστος 2015
Ενώ πάλευα να επανέλθω στο 100% είπα να κάνω μια επίσκεψη σε έναν ακόμη ρευματολόγο ο οποίος είχε καλό ιστορικό με αυτοάνοσες νόσους. Τον πρόλαβα σχεδόν 1 μήνα πριν φύγει οικονομικός μετανάστης στην Αυστραλία!

Μου ζήτησε να κάνω 3 εξετάσεις.
1. Μια με κάτι μηχανήματα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (trigger points) , όπου με ρωτούσε αν πονάω…Πονούσα σε 2-3 σήμεια μόνο , όμως σε κάποια άλλα σημεία που ακουμπούσε το μηχάνημα θυμόμουν ότι πονούσα παλιά!
2. Εξέταση για Candida που είχα στο μυαλό μου να κάνω , παρότι είχα κάνει παρασιτολογικές…η Candida είναι ειδική εξέταση – ΘΕΤΙΚΗ!

3. Επανεξέταση για Λοιμώδη Μονοπυρήνωση – θετική σε πολύ χαμηλά επίπεδα οριακά ανιχνεύσιμη.

Ο ρευματολόγος επαλήθευσε την διάγνωση που είχα κάνει ο ίδιος με τον Μελισσοκόμο!

Από την επικοινωνία μου με τον Μελισσοκόμο άρχισα να τα αλλάζω ΟΛΑ.

Ξεκίνησα από την διατροφή μου. Αυτοί είναι οι SUPER κανόνες μου.
- Έκοψα την ζάχαρη
- Έκοψα το άσπρο αλεύρι
- Έκοψα τον καφέ
- Έκοψα το αλκοόλ
- Περιόρισα τα τρόφιμα με γλουτένη

-Δεν είδα κάποια σοβαρή βελτίωση όμως παρατήρησα ότι ξυπνούσα και είχα λίγες παραπάνω δυνάμεις και από μισή ώρα , άντεχα 2-3 ώρες και μετά με πιάνανε πάλι ΟΛΑ τα παραπάνω συμπτώματα.

Προσπάθησα να μειώσω τις ώρες που εργάζομαι , ειδικά τις βραδινές.

-Μετά έπιασα το έντερο μου.

Το έντερο είναι ο 2ος εγκέφαλος. Το γεγονός ότι ο σίδηρος κυκλοφορούσε σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο μου σήμαινε μια δυσλειτουργία του. Επίσης τα μουδιάσματα στα άκρα υποδήλωναν έλλειψη Β12 η οποία επί το πλείστον και εφόσον τα αποθέματα τελειώσουν στο συκώτι παράγεται από το έντερο.
Παράτησα το Ibutin και άρχισα να τρώω φυτικές ίνες. Ολικής άλεσης δημητριακά, Καστανό ρύζι , φρούτα και λαχανικά, νιφάδες βρώμης – φαγόπυρου κτλ.
Η βελτίωση ήταν μικρή , είχα πόνους άλλα όχι έντονους.

Τότε ήταν που διάβασα για το ψύλλιο αυτό το ινδικό βότανο που το πίνεις με πολύ νερό και διογκώνει το πεπτικό σου σύστημα. Η βελτίωση ήταν αξιοσημείωτη , όμως εξακολουθούσα και είχα διάρροια και μικρά πονάκια.Το ψύλλιο θα πρέπει να χρησιμοποιείται για 5-10 ημέρες μετά διακοπή για 20 ημέρες και μετά ξανά. Ειδάλλως το έντερο συνηθίζει και δεν λειτουργεί σωστά.
Στις Σέρρες σε ένα φαρμακείο ο νεαρός υπάλληλος μου έδωσε την τελική λύση. Μου πρότεινε το FOS της εταιρίας Lamberts (φρουτοζακχαρίτες) . Ήταν ένα προιόν σε λευκή σκόνη , με πολύ ωραία γεύση που μου βελτίωσε πολύ την χλωρίδα του εντέρου. Έτσι έβαλα στη ζωή μου τα προβιοτικά.
Σε όποια μορφή και να τα πάρεις από το απλό γιαούρτι , το κεφίρ , είτε σε χάπια με αυτούς το πολύτιμους οργανισμούς θα σε βοηθήσουν. Από μια απλή γαστρεντερίτιδα , μέχρι την βελτίωση της χλωρίδας ή την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τα προβιοτικά δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μου. Είναι ακίνδυνα ακόμα και σε μακροχρόνια χρήση. Κεφίρ πίνω πλέον κάθε μέρα και η σπαστική κολίτιδα εξαφανίστηκε.Πλέον δεν αγοράζω κεφίρ , φτιάχνω ο ίδιος αφού έχω τον Μύκητα , απλά προσθέτω γάλα (κατσικίσιο) και την άλλη μέρα το σπιτικό κεφίρ είναι Έτοιμο! Παράλληλα με την καλύτερη λειτουργία του εντέρου , τα θρεπτικά στοιχεία που λαμβάνεις από την διατροφή απορροφούνται καλύτερα.


ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tο πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας.

To καταπονημένο έντερο που δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως όταν ήμασταν υγιείς είναι μεγάλο ποσοστό το κλειδί για την θετικά αντίστροφη μέτρηση της θεραπείας μας.

Όπως έγραψα στο 1ο μέρος οι βασικοί κανόνες που ακολούθησα ήταν οι εξής:

- Έκοψα την ζάχαρη
- Έκοψα το άσπρο αλεύρι
- Έκοψα τον καφέ
- Έκοψα το αλκοόλ
- Περιόρισα τα τρόφιμα με γλουτένη

Σε αυτά προσθέτω και το γάλα…

Ζάχαρη

O άσπρος φονιάς. Η ζάχαρη επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από ότι νομίζετε. Καταρχήν σου δίνει ψεύτικη ενέργεια. Πραγματικά νοιώθεις ότι έχεις τραφεί όταν φας κάτι γλυκό. Όμως αυτό είναι προσωρινό. Η ζάχαρη καταπονεί το πάγκρεας , προκαλεί τερηδόνα, αποσυντονίζει το συκώτι ( το φίλτρο του σώματος μας), προκαλεί αυξομειώσεις στην πίεση του αίματος. Η ζάχαρη εξάγεται με περίπλοκους τρόπους από τα τεύτλα ή τα ζαχαροκάλαμα. Κατά την εξαγωγή της αλλάζει η σύσταση της. Οι βιταμίνες και οι άλλες ζωογόνες ουσίες εξαφανίζονται. Ζάχαρη υπάρχει παντού. Αρτοπαρασκευάσματα, Κέικ , μπισκότα, γλυκά , αναψυκτικά κτλ…
Σήμερα που την έχω εξαλείψει εντελώς από την ζωή μου…όταν δοκιμάζω μια μπουκιά με κάτι που περιέχει ζάχαρη …μου φαίνεται υπερβολικά γλυκό…
Άλλαξε η γεύση μου.

Την ζάχαρη την αντικατέστησα με μέλι και στέβια. Μακριά από τα χημικά υποκατάστατα (Ασπαρτάμη , Σακχαρίνη κτλ…)

Άσπρο Αλεύρι

Από το άσπρο αλεύρι έχουν αφαιρεθεί όλες οι καλές ουσίες ( πίτουρο , σπερματική βλάστη) . Επίσης το άσπρο αλεύρι λευκαίνεται με χημικές ουσίες. Τέλος το άσπρο αλεύρι περιέχει ελάχιστες φυτ.ίνες. ενώ περιέχει γλουτένη (και το αλεύρι ολικής περιέχει) . Ο οργανισμός για να μεταβολίσει όλες αυτές τις πίτες, μακαρόνια , αρτοσκευάσματα χρησιμοποιεί επιπλέον βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο και μαγνήσιο . Οι βιταμίνες Β είναι το θεμέλιο του νευρικού συστήματος. Στην ασθένεια μας το Νευρικό μας σύστημα πάσχει…και έχουμε έλλειψη μαγνησίου…

Χρησιμοποιώ πλέον ζυμαρικά ολικής άλεσης και καστανό ρύζι. Αγόρασα αρτοπαρασκευαστή και φτιάχνω ψωμί από φαγόπυρο, βρώμη , σίκαλη κτλ…Τα ζυμαρικά ολικής , αλλά κυρίως το καστανό ρύζι περιέχουν φυτ.ίνες πολύ απαραίτητες για το εντεράκι μας!

Καφές

Δεν έχω τόσα αρνητικά να πω για τον καφέ, όμως αν θέλετε ένα υγιή νευρικό σύστημα χωρίς πονοκεφάλους, ημικρανίες , έλλειψη συγκέντρωσης κτλ…καλό θα ήταν να τον σταματήσετε ή έστω να τον ελαττώσετε . Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και προβλήματα στον ύπνο με την ασθένεια μας οπότε ο καφές δεν βοηθά. Η καφείνη εξαντλεί τα επινεφρίδια και σε έναν οργανισμό που η κόπωση κυριαρχεί , αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο. Η καφείνη διεγείρει τα νεύρα μας , είναι μια νευροτοξίνη…
Σήμερα που έχω επανέλθει πίνω 8-10 καφέδες το μήνα.

Σαν υποκατάστατο χρησιμοποίησα τον παραδοσιακό καφέ από ρεβύθι!! Κάνει καιμάκι σαν τον ελληνικό και είναι εξαιρετική επιλογή. Επίσης που και πού πίνω και κανένα ρόφημα κακάο(όχι σοκολάτα).
Επίσης κυκλοφορεί και καφές από ραδίκι (τσικόρι)
Αν δεν μπορείτε να κόψετε τον καφέ προτιμήστε ντεκαφεινε …όχι μόνο νες , αλλά και ελληνικός!

Αλκοόλ

Όλοι ξέρουμε τις επιπτώσεις του Αλκοόλ στην υγεία μας. Στην περίπτωση μας πρέπει να το κόψουμε γιατί επηρεάζει ίσως το 2ο πιο σημαντικό όργανο για την περίπτωση μας , το Συκώτι. Το φίλτρο του σώματος μας. Το Αλκοόλ οξειδώνει το ήπαρ μας που δεν μπορεί να φιλτράρει όλες τις χημικές ουσίες που δέχεται το σώμα μας καθημερινά. Το αλκοόλ προκαλεί υποθρεψία και έλλειψη βιταμινών . Φανταστείτε τι κάνει στη δική μας περίπτωση που με το ζόρι προσπαθούμε να βγάλουμε την καθημερινότητα μας . Μας στερεί ενέργεια!

Το έκοψα για μεγάλο διάστημα όμως ήταν ίσως το πιο δύσκολο που έκανα λόγω της νυχτερινής δουλειάς μου. Σήμερα το έχω περιορίσει σε κρασί και μπύρα σε ελάχιστες ποσότητες. Μαζί με το αλκοόλ πίνω μεγάλες ποσότητες νερού(διαλύει το αλκοόλ). Πίνω μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Γλουτένη

Είναι μια πρωτείνη που υπάρχει στα περισσότερα δημητριακά (σε λιγότερη ποσότητα στη βρώμη και στη ζέα). Η γλουτένη κάνει τα άλευρα να δένουν καλύτερα και να είναι ελαστικά. Η γλουτένη αυξάνει το αίσθημα της πείνας καθώς την λαμβάνουμε από ένα προιόν…και για αυτό χρησιμοποιείται από την βιομηχανία τροφίμων σε πάρα πολλά τρόφιμα…(ζαμπόν , γάλα σοκολατούχο , κονσέρβες κτλ…) . Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι προκαλεί φλεγμονές στο πεπτικό σύστημα. Επίσης έρευνες την έχουν συνδέσει με νευρολογικά προβλήματα. Η κοιλιοκάκη είναι μια ασθένεια κατά την οποία υπάρχει δυσανεξία στη γλουτένη.

Μειώστε την όσο μπορείτε , γιατί πραγματικά είναι ΠΑΝΤΟΥ! . Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην απόδοση του οργανισμού σας. Χρησιμοποιείτε βρώμη ή ζέα σαν δημητριακά αφού έχουν την λιγότερη ποσότητα γλουτένης. Επίσης βάλτε την κινόα και το φαγόπυρο στη ζωή σας.

Γάλα

Αναφέρομαι στο γάλα και όχι στα γαλακτοκομικά.Το γάλα είναι μια πονεμένη ιστορία. Αν είχε ο καθένας μια αγελάδα στο σπίτι του που ξέρει τι την ταίζει και συλλέγει το γάλα την ίδια μέρα βράζοντας το για να απομακρυνθούν τα παθογόνα μικρόβια…και το καταναλώνει τις επόμενες 1-2 ημέρες , τότε Ναι μιλάμε για μία θρεπτική τροφή…Πολλά ΑΝ δεν μαζεύτηκαν όμως; Δεν γνωρίζουμε και πολλά για την παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται από τις βιομηχανίες . Το σίγουρο όμως είναι ότι ξέρουμε για την παστερίωση του γάλακτος. Η παστερίωση αλλάζει την σύσταση του γάλακτος σε μία ανόργανη μορφή που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το ανθρώπινο σώμα. Ασβέστιο μπορούμε να λάβουμε και από άλλες τροφές όπως το γιαούρτι , το τυρί , τα όσπρια και τα ψάρια…

Προτιμήστε γαλακτοκομικά από αιγοπρόβατα , αλλά κυρίως από Αίγες. Τα κατσίκια τρέφονται επί των πλείστων από χόρτα που τα ίδια συλλέγουν από τα βουνά και τα βοσκοτόπια της χώρας μας. Άρα αγνή ζωοτροφή. Επίσης τα κατσίκια είναι κοινωνικά ζώα. Αγοράστε μία κατσίκα στο σπίτι σας. Δεν θα ζήσει πάνω από ένα μήνα μόνη. Το πρόβατο αντιθέτως μπορεί . Η κατσικίσια φέτα είναι υπέροχο προιόν.
Επίσης καταναλώστε γιαούρτι και κεφίρ . Οι γαλακτοβάκιλοι και οι χρήσιμοι οργανισμοί της γιαούρτης μόνο καλό θα κάνουν στο εντεράκι σας…Αυτοί οι μικροοργανισμοί μετατρέπουν το γάλα σε μια τέλεια τροφή …Το γιαουρτάκι! Και πάντα να τρώτε ζωντανά γιαούρτια με πέτσα…Τα άλλα απλά δεν είναι γιαούρτια.
Για υποκατάστατα γάλακτος χρησιμοποιήστε το υπέροχο γάλα αμυγδάλου ( γλυκίζει από μόνο του) , φουντουκιού(σαν να πίνεις γάλα Noisetta σοκολατακι!) , ή γάλα καρύδας!

Αλάτι

Δεν έχω να γράψω κάτι αρνητικό για το αλάτι. Απλά θα σας πω ότι έκοψα το ραφιναρισμένο ιωδιούχο που κυκλοφορεί ευρέως και χρησιμοποιώ ορυκτό αλάτι Ιμαλαίων αλλά ακόμα καλύτερο είναι το φυσικό θαλασσινό αλάτι. Στη χώρα μας έχουν το καταπληκτικό αλάτι Μεσολογγίου.
Κρέας
Δεν το έκοψα , αλλά το ελάττωσα(1 φορά την εβδομάδα). Επίσης τρώω σίγουρα μια φορά την εβδομάδα ψάρι. Και εδώ σας προτείνω να βάλετε το αιγοπρόβειο κρέας στο πιάτο σας. Είναι πιο αγνό και πιο θρεπτικό από το κόκκινο κρέας. Τέλος παρότι είναι παρεξηγημένο , προτιμώ το χοιρινό από τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα. Ο λόγος είναι ότι το γουρούνι μεταβολίζει καλύτερα από όλα τα οικόσιτα ζώα την τροφή του και δεν χρειάζεται αυξητικές ορμόνες…για να αυξήσει τον όγκο του…Γουρούνι είσαι!

Ψάρι
Προτιμήστε τα μικρομεσαία ψάρια , γιατί και πιο θρεπτικά είναι αλλά και λιγότερη μόλυνση κουβαλάνε με τις τόσο υπερφορτωμένες σε μέταλλα θάλασσες. Και όπου βλέπετε αλιευμένα από Ατλαντικό…Μακριά…

Φυσικοί Χυμοί :
Πολύ σημαντικοί ! Όταν μιλάμε για φυσικούς χυμούς δεν μιλάμε για τον κλασσικό χυμό πορτοκαλιού . Μιλάμε για απίστευτους συνδιασμούς φρούτων και λαχανικών οι οποίοι δίνουν έτοιμη τροφή στον οργανισμό σας χωρίς σχεδόν καθόλου πέψη και επίσης εφοδιάζουν τον οργανισμό σας με τα πολύτιμα ένζυμα!

Αγοράστε έναν αποχυμωτή ψυχρής έκθλιψης. Είναι ότι καλύτερο δώρο μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας!

Χυμός Χρυσάφι για το πεπτικό σύστημα.

-Κόκκινο λάχανο
-Πράσινο μήλο
-Τζίτζερ(λίγο γιατί είναι καυτερό!)

Ναι το κόκκινο λάχανο…βγάζει χυμό και πολύ μάλιστα. Σε δέκα – δέκα πέντε μέρες καθημερινής κατανάλωσης αυτού του χυμού θα αρχίσουν τα πρώτα αποτελέσματα! Ευεξία!

Χυμός Δυναμίτης για ενέργεια!

2 Ξινόμηλα
1 Αγγούρι
200 γρ Σπανάκι

Χρήσιμα tips Διατροφής

1. Με άδειο στομάχι το πρώτο πράγμα που καταναλώνω είναι φρούτο. Το φρούτο καταναλώνεται από τον οργανισμό με άδειο στομάχι , από το λεπτό έντερο σε μόλις 30 λεπτά! Άρα το φρούτο πριν το φαγητό και όχι μετά. Η κατανάλωση του μετά το φαγητό προκαλεί ζύμωση και δεν αφομειώνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

2. Μην καταναλώνετε άμυλα ή απλούς υδατάνθρακες(άσπρα άλευρα) και πρωτείνες μαζί. Δηλαδή ο συνδυασμός πατάτες με Κρέας , ή ζυμαρικά με κρέας είναι μια βόμβα για το πεπτικό σύστημα . Ο οργανισμός μας μπορεί να κάνει και 18 ώρες για να χωνέψει αυτό το αγαπημένο μας Πατάτες με κοτόπουλο στο φούρνο….

3. Σε κάθε γεύμα θα πρέπει να υπάρχει μια σαλάτα . Οι σαλάτες με χόρτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να μετριάσουν την οξύτητα τροφών όπως το κρέας.

4. Νερό πίνουμε πριν το γεύμα και 2 ώρες μετά. Πίνουμε πριν για να προετοιμάσουμε να λιπάνουμε τον πεπτικό σύστημα στο να υποδεχτεί την τροφή. Πίνουμε μετά για να υποβοηθήσουμε όσε δύσπεπτες τροφές έχουν κολλήσει κατά την πέψη.

5. Ποικιλία! Ο Νο1 κανόνας. Αλλάξτε τα φρούτα, τις σαλάτες , τα φαγητά . Συνειδητοποίησα ότι πριν αρρωστήσω έτρωγα 20-30 τροφές…Αλλά θρεπτικά στοιχεία θα σας δώσει η φακή , άλλα τα κουκιά , αλλά τα φασόλια , άλλα τα ρεβύθια και άλλα η υπέροχη φάβα….Βάλτε νέες τροφές στο πρόγραμμα.

Συμπληρώματα.

Μεγάλο κεφάλαιο. Πήρα άπειρα συμπληρώματα όμως ο κανόνας που είχα ήταν ένας. Ξεκινάς με την μικρότερη ποσότητα , παρατηρείς την αντίδραση του οργανισμού και αν σε ενοχλεί διακόπτεις. Συνεχίζεις με μεγαλύτερες ποσότητες με τον ίδιο τρόπο.

Βιταμίνη C: Όταν διάβασα για την C ότι ακόμα και οι μεγαλύτερες ποσότητες δεν προκαλούν ζημιά στον οργανισμό και απλά τις αποβάλλει μέσω των ούρων δεν την σταμάτησα . Την λαμβάνω ακόμη είτε σε μεγάλες ποσότητες μέσω τις διατροφής (φρούτα αλλά και λαχανικά – Πιπεριες- Ειδικά οι κόκκινες) είτε σε χάπια ή αναβράζον μορφή 500mg ή 1000 mg. Πάντα έχω Βιταμίνη C στο ντουλάπι μου.

Που με βοήθησε: Είναι αντιοξειδωτική . Οποιαδήποτε βλάβη και αν έχει υποστεί το σώμα μας η βιταμίνη C βοηθάει στην προστασία των κυττάρων και των ιστών . Επιπλέον είναι οι «σφαίρες» του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Πάντα όταν την κατανάλωνα , ο πονόλαιμος μειωνόταν. Επίσης το διάστημα που είχα χαμηλό πυρετό ανακουφιζόμουν.

Βιταμίνη Β:
Διαβάζοντας για την ασθένεια μας και διαπιστώνοντας ότι επηρεάζει το νευρικό σύστημα προσανατολίζεσαι στις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Άλλωστε το νευρικό σύστημα αποδεδειγμένα τα είχε «παίξει» . Έλλειψη συγκέντρωσης-μνήμης , ήταν σημάδια ότι το νευρικό σύστημα δεν πάει καλά. Πρώτα ξεκίνησα από την Β12 . Μετά ξεκίνησα τις Β complex.


Που με βοήθησε:
Σχεδόν 1 μήνα μετά την λήψη της Β12 μειώθηκαν τα συμπτώματα με τα μουδιασμένα και κρύα άκρα. Μετά από κατάλληλη διατροφή και χρήση περίπου 4-5 μηνών τα συμπτώματα αυτά εξαφανίστηκαν. Η Β complex απλά μείωσε την ένταση από τις ημικρανίες , και βελτίωσε λίγο την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Δεν τις λαμβάνω πλέον.


Μέταλλα :


Μαγνήσιο:
To κατανάλωσα σε μεγάλες ποσότητες ιδιαίτερα στην αρχή. Το μαγνήσιο συμμετέχει σε πάνω από 100 διεργασίες του σώματος μας. Παρότι δεν είχα έλλειψη από τις εξετάσεις διαβάζοντας πόσο απαραίτητο είναι για την ασθένεια μας το χρησιμοποίησα. Πολύ μαγνήσιο πήρα και από τα αμύγδαλα που κατανάλωνα .

Που με βοήθησε : Νομίζω ότι μείωσε κατά πολύ τους πόνους στον αυχένα. Ειδικά η υγρή μορφή που είναι πιο καλά απορροφήσιμη.

Ψευδάργυρος: Τον χρησιμοποίησα το τελευταίο διάστημα. Την περίοδο που δεν έκλειναν οι πληγές μου είχα σίγουρα έλλειψη. Στις εξετάσεις έβγαινε οριακά πάνω από τη λογική τιμή.

Που με βοήθησε: Σήμερα η επούλωση πληγών γίνεται όπως παλιά.

Σελήνιο: Επίσης το χρησιμοποίησα τελευταία . Είναι σούπερ αντιοξειδωτικό , εξουδετερώνει τις ελ.ρίζες (που είχα σίγουρα από το στρες) και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Που με βοήθησε: Δεν ξέρω πως , αλλά ένιωθα το σώμα μου πιο δυνατό , πιο ανθεκτικό …(μπορεί να ήταν και η ιδέα μου).


Τελευταία χρησιμοποίησα τον συνδυασμό Μαγνησιού , Ψευδάργυρου , Βόριου από το να λαμβάνω μεμονωμένα τα μέταλλα . Νομίζω ότι ήταν πιο αποτελεσματικός γιατί οι ποσότητες των μετάλλων αλληλοεπηρρεάζονται.

Συκώτι

Αν και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το συκώτι μου στα πλαίσια της ολιστικής αντιμετώπισης έπρεπε να το φροντίσω κατάλληλα.
Το συκώτι είναι το «Χημείο» του σώματος. Συνθέτει βιταμίνες , διαλύει τοξίνες , παράγει θρεπτικά στοιχεία και τι δεν κάνει το συκωτάκι μας. Υγεία χωρίς καλό συκώτι δεν υφίσταται! Ο έλεγχος της καλής λειτουργίας αυτού του οργάνου γίνεται με τις Τρανσαμινάσες στην γενική αίματος.

Καταρχήν φρόντισα το συκώτι μου σταματώντας το αλκοόλ αλλά και με διάφορες αποτοξινώσεις που έκανα κατά διαστήματα (θα αναφερθώ παρακάτω στην αποτοξίνωση).
Το πρώτο πράγμα που έκανα το πρωί ήταν να βάλω στο στόμα μου αγνό παρθένο ελαιόλαδο και να το μετακινώ μέσα στο στόμα μου για 5 λεπτά. Αυτό το μικρό γιατροσόφι κάνει το εξής :
Καθώς ξυπνάς το πρωί , και ενώ το σώμα σου αυτοκαθαρίζεται στον ύπνο , πολλές τοξίνες καταλήγουν στο στόμα. Το λάδι κολλάει μαζί τους και απολυμαίνει το στόμα. Μετά από 5 λεπτά το φτύνουμε και ξεπλένουμε με νερό. Έτσι το συκώτι μας έχει λιγότερη δουλειά να κάνει.

Γαιδουράγκαθο ή Milk Thistle: Ένα από τα βότανα που έχει μελετηθεί πιο πολύ . Η δραστική του ουσία σιλυμαρίνη προστατεύει τα κύτταρα του συκωτιού και τα αναγεννεί .
Το δοκίμασα και σε κάψουλες , αλλά σαν το γαιδουράγκαθο του χωριού μου σε τσάι δεν υπάρχει . Έκοψα 40-50 κεφαλές το καλοκαίρι , τα αποξήρανα και πίνω συχνά το τσαι.

Σισάνδρα: Μούρα με ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες . Επαναφέρει τον αριθμό των ηπατικών ενζύμων σε φυσιολογικά επίπεδα . Τα βρήκα σε μορφή κάψουλας.

Τους τελευταίους μήνες παρατήρησα ότι το συκώτι μου δουλεύει πολύ καλά Όταν μετά από 2 χρόνια αποχής από το αλκοόλ βρέθηκα σε ένα γάμο και ήπια , μετά από 2-3 ώρες είχα πονοκέφαλο και μου θύμισε την πρώτη φορά , έφηβος που ήπια αλκοόλ τότε που ακόμα δεν είχα καταπονήσει τον οργανισμό μου….

Ανοσοποιητικό Σύστημα:

Πολύ σημαντική είναι η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με την αποδυνάμωση του βγήκαν στην επιφάνεια μικρόβια, βακτήρια που ένα ανοσοποιητικό σε κανονική λειτουργία τα περιορίζει. Παρότι οι τιμές των εξετάσεων έδειχναν σε καλή κατάσταση αυτό το σύστημα το ενίσχυσα με τους παρακάτω τρόπους:

Εχινάκεια: Ένα πολύ διαδεδομένο βότανο τελευταία Το χρησιμοποίησα στην αρχή ειδικά που όλα τα συμπτώματα ήταν έντονα. Αυτό που παρατήρησα ήταν η μείωση των διαστημάτων του χαμηλού πυρετού. Προσοχή : μετά από 10 ημέρες χρήσης χρειάζεται ανάλογο διάστημα διακοπής της.

Αστράγαλος:
Το διάστημα που το χρησιμοποίησα είδα την μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με τον λαιμό μου. Από πονόλαιμο κατέληξα να έχω ένα γρατσούνισμα…και τώρα τίποτα… Συνολικά το χρησιμοποίησα 4 μήνες.

Βιταμίνη C : Οι σφαίρες του ανοσοποιητικού. Αδιάκοπη λήψη.

Εκχύλισμα Grape fruit: To διάστημα που είχα τους πόνους στο έντερο και στην υποψία μικροβίων το χρησιμοποίησα. Είναι full αντιμικροβιακό , το πιο ισχυρό. 4-5 σταγόνες στο νερό , όχι παραπάνω. Ένιωθα μια «κίνηση» στο έντερο αλλά δεν παρατήρησα βελτίωση. Μπορεί να βοήθησε μακροχρόνια.

Συνένζυμο Q10 ή Ουβικινόνη


Πολύ σημαντικό συμπλήρωμα . Με βοήθησε πολύ . Ένοιωθα πιο στιβαρός . Με λίγα λόγια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μετατροπή της τροφής σε ενέργεια αφού είναι ένα μόριο με μεγάλη κινητικότητα στο σώμα μας. Άρα στη περίπτωση μας που η ενέργεια είναι στο limit down , είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα. Σε ποσότητα 60mg κάθημερινά είναι μια χαρά για ασφαλή χρήση.

Gingo Biloba

Το χρησιμοποίησα για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της μνήμης. Το πήρα και σε χάπι και σε Βάμμα. Δεν παρατήρησα μεγάλες διαφορές. Μελετώντας το περισσότερο διαπίστωσα ότι λειτουργεί σε μακροχρόνια χρήση.

Μηλόξιδο

Δεν έχει καμία σχέση με το ξύδι που κυκλοφορεί στο Σούπερ Μάρκετ. Μιλάμε για το φυσικό μηλόξιδο που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα βιολογικών προιόντων. Το χρησιμοποιείς και στα φαγητά , παρόλα αυτά είναι ένα εκπληκτικό καθαριστικό του σώματος και όχι μόνο. Καταπολεμά παράσιτα , βακτήρια , μύκητες. Ισχυρό αποτοξινωτικό. Το χρησιμοποίησα για ένα εξάμηνο πίνοντας 1 Κ.Σουπας με νερό 2 φορές την μέρα. Συνεχίζω και το χρησιμοποιώ στη μαγειρική και το πίνω κάθε 20 ημέρες για μια εβδομάδα.

Άλατα Epsom


Τα χρησιμοποίησα στον καθαρισμό του εντέρου (1 Κ.Σουπας με νερό) άλλα και στην απομάκρυνση των τοξινών με προσθήκη αλάτων στο μπάνιο. Μια αίσθηση ευεξίας μετά το μπάνιο θα σας συνοδεύει.

Κουρκουμάς:

Tο αντιφλεγμονώδες της φύσης. Το κίτρινο-πορτοκαλί μπαχαρικό το χρησιμοποίησα για να αντιμετωπίσω τις διάφορες φλεγμονές στο σώμα . Ήταν τότε το διάστημα που οι πόνοι ήταν πραγματικά παντού και δεν μπόρεσα να καταλάβω αν λειτουργεί. Στην τελευταία φάση τον χρησιμοποίησα μαζί με βιταμίνη C. Aναβράζων C και κουρκουμάς – συνδυασμός φωτιά ! Αν παρόλα αυτά βράσετε τον κουρκουμά με κόκκους πιπεριού αυξάνεται η δράση του 1000 φορές!

Ορμόνες

Ίσως ότι πιο σημαντικό. Απορυθμιστήκαμε. Χάσαμε την ορμόνη της ευτυχίας (σεροτονίνη) και δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε σωστά. Η σεροτονίνη χρειάζεται επίσης την Βιταμίνη D. Tον ήλιο δηλαδή. Επίσης παρατηρούσα πολύ τον εαυτό μου σε σχέση με την κορτιζόλη. Όταν κοιμόμουν λιγότερο δλδ. 5-6 ώρες ένοιωθα να λειτουργώ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έδειχνε ξεκάθαρα ότι υπάρχει κόπωση των επινερφριδίων και ίσως προβλήματα στην παραγωγή της . Όταν κοιμόμαστε λιγότερο το σώμα μας παράγει περισσότερη κορτιζόλη , άρα σίγουρα δεν είχα αρκετή σε μέρες νορμάλ ύπνου. Παρόλα αυτά εξέταση των ορμονών δεν έκανα. Είναι ίσως η επόμενη επίσκεψη που θα κάνω σε Ενδοκρινολόγο.
Το τρίγωνο Υπόφηση-Υποθάλαμος-Επινεφρίδια είναι νομίζω το κλειδί για την αρρώστια μας.


Προβλήματα είχα και με την τεστοστερόνη. Είχα έλλειψη επιθυμίας για sex. Θεωρώ ότι οι ορμόνες είναι το κλειδί για την θεραπεία.

Καλός ύπνος, καλή διάθεση, καλή διατροφή είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τις ορμόνες σας.

Η καλύτερη μέρα μου εκτός από τις σημερινές …εκείνο το δύσκολο διάστημα ήταν όταν ήμουν καλεσμένος σε ένα γάμο και αφέθηκα στο κέφι , τους φίλους και τον χορό…Η σεροτονίνη ανέβηκε και κάλυψε όλα τα ορμονικά προβλήματα…
[b]
Αιθέρια Έλαια

Ότι και να πω για τα αιθέρια έλαια είναι πολύ λίγο. Είναι το θαύμα της φύσης. Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από μεγάλες ποσότητες των ανθέων των βοτάνων μετά από απόσταξη. Η δύναμη έστω και μιας σταγόνας είναι 50πλάσια ίσως και παραπάνω από την ιδιότητα ενός βότανου/λουλουδιού.
Πολλές θεωρίες υποστηρίζουν ότι η χρήση αιθέριων ελαίων ανεβάζουν την συχνότητα του σώματος.

Οπότε με την χρήση τους ίσως θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν σοβαρές ασθένειες.
Δεν θα το υιοθετήσω, ακόμα διαβάζω για την αρωματοθεραπεία , όμως θα σας αναλύσω την προσωπική μου εμπειρία.

Καταρχήν εκτός του αιθέριου ελαίου ρίγανης που είναι πόσιμο όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται μόνο εξωτερικά. To σώμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και ότι του δίνετε το απορροφά.
Επίσης όταν χρησιμοποιούνται εξωτερικά πρέπει να αναμειγνύονται με μεγαλύτερη ποσότητα ελαίου βάσης (π.χ. Αμυγδαλέλαιο) περίπου 10/1.
Προμηθευτείτε μόνο 100% αιθέρια έλαια.

Χρησιμοποίησα 3 Αιθέρια έλαια.

Έλαιο Ρίγανης: Super Αντιβιοτικό. Εξάλειψε τον πονόλαιμο εντελώς και κάθε φορά που έφευγε το γρατσούνισμα ένιωθα και καλύτερα! 2-6 σταγόνες την ημέρα με ελαιόλαδο και μετά από 10 ημέρες διακοπή. Καθώς το έπινα , ένιωθα να γίνεται μια μάχη στο σώμα ειδικά στο πεπτικό σύστημα.

Έλαιο Λεβάντας: Χαλαρωτικό , με βοήθησε πολύ στον ύπνο τις δύσκολες ημέρες. Σε ηρεμεί . Προσαρμοστικό. Εξωτερική χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο δέρμα.

Αιθέριο Έλαιο Μύρου:
Δεν είναι τυχαίο που το πρόσφεραν οι μάγοι στο Χρηστό. Μετά το μπάνιο το χρησιμοποιώ και μου δίνει Γαλήνη. Εκπληκτικό! Μόνο με έλαιο βάσης.
Αιθέριο Έλαιο Ευκάλυπτου : Aν και είναι ιδανικό για κρυολόγημα , βρογχίτιδα , αναπνευστικά προβλήματα…Ένιωθα να ξαλαφρώνω όταν το χρησιμοποιούσα.

Αιθέριο Έλαιο Tea tree: Ένας πραγματικός εξολοθρευτής μικροβίων. Αυτό το μικρό βοτάνι από την Αυστραλία καθαρίζει πραγματικά τα πάντα.

Αιθέριο Έλαιο Λεμονόχορτου: Eιδικευμένο στη Candida . Μυρίζει λίγο υπερβολικά…αλλά για την υγεία μας κάνουμε τα πάντα.


(Ευκάλυπτος – Tea tree- Λεμονόχορτο)
ήταν ο το 1ο mix που χρησιμοποιούσα 1 φορά την εβδομάδα πάντα διαλυμένο με Λάδι Βάσης (Αμυγδαλέλαιο)

(Λεβάντα – Θυμάρι ή Ρίγανη– Μύρο) ήταν το 2ο mix που χρησιμοποιούσα επίσης 1 φορά την εβδομάδα.

Επειδή τα Αιθέρια Έλαια είναι πολύ δυνατά για να μην επιβαρυνθεί το σώμα μας (Συκώτι) η χρήση τους 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή.

Τα χρησιμοποιούσα το βράδυ πριν κοιμηθώ άλειφα το δέρμα μου με το με το μείγμα λάδι βάσης και 4 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο , ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΤΕ τις ποσότητες αυτές , μπορεί να γίνει τοξικό το μείγμα!

Άλλα Συμπληρώματα/Bότανα :

Σκόρδο : Το δοκίμασα με κάψουλες από το φαρμακείο το ΚWAI. Δεν λειτούργησε. Προσπάθησα να το καταναλώσω με τις σκελίδες…ήταν αδύνατο. Η γεύση και η καούρα αφόρητη. Έτσι λοιπόν το έκανα τσάι…
Μαζί με σαμπούκο ή ρίγανη έκοβα 2 σκελίδες σκόρδο τις άφηνα να απελευθερωθεί η αλισίνη 10 λεπτά και τα έβραζα. Στο τέλος πρόσθετα μέλι ή γλυκόριζα(θα αναφερθώ μετά σε αυτό το υπέροχο βότανο). Η γεύση του ήταν μια χαρά , μύριζε ελάχιστα και για 20 λεπτά – μισή ώρα μόνο…το εντυπωσιακό όμως ήταν το αποτέλεσμα….
Επίσης υπάρχει και λάδι(βάμμα) σκόρδου το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό και μυρίζει ελάχιστα!

Γνωρίζετε για το herxheimer effect ;

Eίναι η αντίδραση του οργανισμού καθώς αποτοξινώνεται ή καταστρέφει κάποιον εισβολέα /μικρόβιο και αυτός καταστρέφεται.

Μόλις ήπια για 1η φόρα αυτό το τσάι είχα φοβερούς πονοκέφαλους, ένταση σε όλο το σώμα και έβγαλα κάτι κόκκινα σπυράκια στο χέρι! Φοβήθηκα …όταν όμως διάβασα για αυτή την αντίδραση παρότι πονούσα …χαιρόμουν γιατί σκότωνα τον αντίπαλο…
Δοκιμάστε το! Αν έχετε herxheimer effect …κάτι σκοτώνετε.



Γλυκόριζα: Πέρα από την γλυκιά του γεύση (20 φορές πάνω από την ζάχαρη!) είναι ένα βότανο που βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των ορμονών …αλλά και όταν βραστεί με άλλα βότανα σε τσάι ενισχύει την αποτελεσματικότητα τους….Είναι δοκιμασμένη! Χρειάζεται διακοπή 10 ημέρες και μετά ξανά…

Ginseng & Ashwaganda
: Νομίζω ότι μου δίνανε λίγο περισσότερο αντοχή(ειδικά το Ginseng) , αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Μaca : Δεν παρουσίασε κάποιο αποτέλεσμα

Βασιλικός πολτός
: Παρατήρησα λίγο καλύτερο μυικό σύστημα , αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Πρόπολή (βάμμα) : Tην χρησιμοποίησα πολύ. Ειδικά τις πρώτες μέρες με βοήθησε πολύ στον πονόλαιμο.

Νερό:

Όταν το σώμα είναι επιβαρυμένο , ακόμη και το χλωριωμένο νερό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα. Έκοψα το νερό της βρύσης στην αρχή και έπαιρνα εμφιαλωμένο. Παρόλα αυτά μελετώντας διαπίστωσα ότι η πλαστική συσκευασία , και οι κακές συνθήκες μεταφοράς & διατήρησης είναι αυτές που κάνουν το εμφιαλωμένο νερό ακατάλληλο. Παρόλα αυτά αν το προτιμάτε , να αλλάζετε συνέχεια μάρκες. Άλλα μεταλλικά στοιχεία θα σας δώσει το «Α» μεταλλικό νερό και άλλα το «Β».

Χρησιμοποίησα διάφορα άλλα μεταλλικά νερά
, όπως το «Ξινό Νερό» που νομίζω ότι βοήθησε πολύ το πεπτικό μου σύστημα.

Αγόρασα φίλτρο. Μεγάλη η διαφορά στη γεύση του νερό προς το καλύτερο . Παρατήρησα ότι είχα λιγότερους λόξιγκες και καλύτερη εφίδρωση μετά από γυμναστική. Είμαι σίγουρος ότι με βοήθησε σε όλα τα επίπεδα.

Προίοντα εξωτερικής χρήσης :

Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα πιο πάνω.
To σώμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και ότι του δίνετε το απορροφά.
Γνωρίζετε πόση χημεία κυκλοφορεί στο σπίτι σας; Οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά , καθαριστικά , σαμπουάν κτλ…

Όταν το σώμα μας υποφέρει καλό θα ήταν να το ανακουφίσουμε απαλείφοντας όση χημεία μπορούμε από τον χώρο που ζούμε.

Σαμπουάν /Αφρόλουτρα: Τα έκοψα όλα και χρησιμοποιώ φυτικά σαπούνια Δενδρολίβανου και Χαμομηλιού…καθώς και την Αμάλθεια (Κρητικό Σαπούνι-ακριβο).

Καθαριστικό χώρου.
Τα έκοψα όλα και σφουγγαρίζουμε με σαπούνι και αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου ή τειόδεντρου (2-3 σταγόνες) . Για άρωμα 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Οδοντόκρεμα: Μακριά από το φθόριο .
Όλες οι κοινές οδοντόκρεμες χρησιμοποιούν φθόριο .

Ας πούμε ότι είναι θεωρίες συνομωσίας . Προσωπικά ότι και να κάνει δεν θέλω άλλο ένα μέταλλο που το χρησιμοποιώ Κάθε μέρα σε αυτή την επιβαρυμένη ήδη ατμόσφαιρα που ζούμε.

Άλλαξα οδοντόκρεμα. Χρησιμοποιώ οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο (έχει πολλές με αλόη βέρα) . Το πράσινο χρωματάκι στο σωληνάριο είναι ότι πιο φυτικό μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο.

Αποτοξίνωση:

Έκανα 5 φορές. Το πιο σημαντικό βήμα από ΟΛΑ!

Την 1η φόρα που έκανα για μία εβδομάδα έτρωγα μόνο σαλάτες και φρούτα. Ήταν μια επίπονη νηστεία και μάλλον την έκανα σε λάθος timing γιατί ο οργανισμός μου ήταν πολύ αδύναμος. Παρόλα αυτά τα σπυράκια στην κοιλιά μου έδειξαν ότι κάτι πέτυχα.

Την 2η φορά έκανα νηστεία το Πάσχα από κρέας για 40 ημέρες. Εννοείται ότι ήταν σε ισχύ και οι SUPER κανόνες μου. Ένοιωσα πιο ελαφρύς , σαν να κυκλοφορούσε το αίμα καλύτερα.

Την 3η φορά έκανα την νηστεία του υγιεινιστη Moritz για καθαρισμό ύπατος και χόλής για 10 ημέρες .

ftiaxno.gr/2012/11/blog-post_6.html

έκανα μόνο την Δίαιτα . Δεν έκανα τους υποκλυσμούς κτλ.

Ήταν μια πολύ καλή περίοδος. Ένιωθα το σώμα μου πολύ καλά και είχα απλά λίγους πονοκεφάλους.

Την 4η φορά έκανα την δίαιτα του καρπουζιού για μία ημέρα. Μάλιστα αυτή έγινε πρόσφατα. Έτρωγα μόνο Καρπούζι όλη την μέρα. Το υπέροχο αυτό φρούτο αλκαλοποιεί το σώμα. Την επόμενη μέρα είχα ευεξία.

Η Αποτοξίνωση βοηθάει …Είμαι σίγουρος για αυτό . Καθαρίζει το σώμα σου και μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τους πόνους που έχουμε.

Η τελευταία αποτοξίνωση που έκανα ήταν μια Aντι – Candida δίαιτα.

-Ξεκίνησα για ένα διάστημα 40 περίπου ημερών και κατανάλωνα μόνο Φρούτα – ωμά Λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Ταυτόχρονα κατανάλωνα αντι – Candida ουσίες , όπως το σκόρδο , το ριγανέλαιο , το έλαιο θυμαριού , το βάμμα αρτεμισίας , πρόπολη , εκχύλισμα σπόρων γκρειπφρουτ.. Το σημαντικό είναι να αλλάζει κάθε 10 ημέρες τις αντι- Candida ουσίες γιατί ο μύκητας αποκτά ανοσία!
- Σε δεύτερη φάση για 40 ημέρες εισήγαγα το κρέας (ψάρι – κοτόπουλο) και τα αυγά. Εννοείται μαζί με anti – Candida ουσιες
- Στην Τρίτη φάση εισήγαγα τα βραστά λαχανικά και τα όσπρια και ουσιαστικά κάνω μια πλήρη διατροφή. Σε αυτή την φάση βρίσκομαι σήμερα και είμαι καλά 100%!!!!!!

Επανήλθα . Έχω κάποιους πονοκεφάλους μία στο τόσο, μετά από ξενύχτι, για να μου υπενθυμίζουν τι πέρασα. Έπασχα από ΣΧΚ . Αυτή είναι η θεραπεία. Θεωρώ ότι η κατάσταση μου ήταν ένα μείγμα, κακής ψυχολογίας, κακής ζωής, κακής διατροφής , καταπόνησης του οργανισμού , τα οποία μου εμφανίστηκαν με τα συμπτώματα της ασθένειας έπειτα από κατάθλιψη.
Η κακή ψυχολογία , εξασθένησε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια διάφορα μικρόβια, ιοί που συνήθως ήταν στον έλεγχο του .
Αυτό επηρέασε και τις ορμόνες με συνέπεια να χαλάσει ο κύκλος ζωής του σώματος.

Η επίσκεψη μου στους Ιατρούς δεν με βοήθησε γιατί ο κάθε Ιατρός εξετάζει μόνο τα της ειδικότητας του. Επίσης η Ιατρική στη χώρα μας εξετάζει και προσπαθεί να γιατρέψει το σύμπτωμα και δεν ψάχνει την αιτία. Τέλος οι Ιατροί μας δεν έχουν ιδέα από διατροφή και εναλλακτικές θεραπείες, υποταγμένοι στα φαρμακευτικά καρτέλ.

Δείτε το θέμα ολιστικά! Όταν όλο το σώμα υποφέρει πρέπει να το βοηθήσουμε καθολικά. Παραπάνω ανέδειξα τους τρόπους και την μεθοδολογία που ακολούθησα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που έκανα , μπορεί να ταιριάζει σε όλους. Καθένας μας είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικό σώμα και διαφορετικές ευαισθησίες ή «ελαττωματικά» όργανα.

Για να πετύχετε πρέπει να ακολουθήσετε τους εξής χρυσούς κανόνες:

1.Αυτοπειθαρχία
2.Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής – διατροφής δεν επιστρέφω ξανά πίσω.
3.Δεν με απασχολεί τίποτα άλλο στη ζωή μου από το να γίνω καλά, όλα είναι προβληματισμοί , πρόβλημα είναι μόνο η έλλειψη υγείας.
4. Απομακρύνω από την ζωή μου τους τοξικούς Ανθρώπους
5.Αγάπη! Αγαπήστε το σώμα σας , του φίλους σας , την φύση , δώστε και πάρτε αγάπη!
6. ΘΑ ΝΙΚΗΣΩ!

Μπορεί να έκανα και λάθη , όμως πάντα κρατούσα σημειώσεις , ημερολόγιο με τις ποσότητες και την κατάσταση μου. Όταν κάτι με ενοχλούσε το σταματούσα , όταν κάτι με βοηθούσε το συνέχιζα. Ακούστε το σώμα σας!

Πολύ σημαντικές πληροφορίες πήρα από το site του υγιεινιστή Σπάρτακου.
spartacus.gr. Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά ίσως λίγο υπερβολικός άλλα αληθινός!


Σίγουρα έγινα ένας μικρός ιατρός με όλα αυτά που διάβασα σε βιβλία, forums και στο internet. Ελπίζω να σας δώσει κουράγιο και χρήσιμες πληροφορίες η ιστορία μου.


07 Απρ 2016, 16:33
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Ινομυαλγία και δίαιτα GAPS
Μια κοπελα μπηκε στο facebook, στην ομαδα "Ζωντας για την Ινομυαλγία" και εγραψε οτι η μητερα της, υπέφερε απο πόνους, μουδίασματα, δυσκαμψία στα άκρα, απώλεια μνήμης κλπ. Η διάγνωση έγινε απο νευρολόγο και της χορηγήθηκε cymbalta και αργότερα και lyrica. Οι πόνοι συνεχίστηκαν για χρόνια καθώς και οι παρενέργειες απο τα φάρμακα. Πριν κάποιους μήνες έκοψε εντελώς τη γλουτένη, τη ζάχαρη και κάθε συσκευασμένο τρόφιμο απο τη διατροφή της και είδε πολύ σημαντική βελτίωση. Έπειτα άρχισε συστηματικά τη δίαιτα GAPS ( gut and psychology syndrome) και πλέον ειναι καλά. Ακομα και η οστεοαρθρίτιδα που την ταλαιπωρεί έχει βελτιωθεί.

Δίαιτα GAPS

Την διαιτα αυτη την δημιουργησε μια μητερα αυτιστικού παιδιου, προκειμένου να τον βοηθήσει.
Η δίαιτα αυτή μπορεί να βοηθήσει και άτομα με κατάθλιψη, επιληψία ή αυτισμό αλλά και άτομα που πάσχουν από κολίτιδα, αυτοάνοσα νοσήματα, γαστρεντερικές ασθένειες ή διάφορες αλλεργίες.

Η διαιτα αυτή εχει σαν στοχο να φτιάξει το εντερικό τοιχωμα ώστε τοξίνες και κακά βακτήρια να μην εισέρχονται στο αίμα μας. Η υγεια μας εχει άμεση σχέση με την σωστη λειτουργία του εντερου.

Αποφεύγονται τελείως οι υδατάνθρακες (εκτός από τους απλούς όπως το μέλι και τα φρούτα), τα δημητριακά με γλουτένη (σιτάρι, κριθάρι σίκαλη) και τα δημητριακά χωρίς γλουτένη (βρώμη, κινόα, ρύζι, κεχρί κτλ). Η διατροφή GAPS επιτρέπει το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα αυγά, λαχανικά, φρούτα, ορισμένα όσπρια, σπόρια και ξηρούς καρπούς. Οι ζωμοί κρέατος ή ψαριού, τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το κεφίρ και το λάχανο τουρσί είναι στην καθημερινή διατροφή αυτού που εφαρμόζει την διατροφή.


14 Ιουν 2016, 00:24
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Re: Ινομυαλγία/D3 μαζί με K2
Όταν παίρνουμε βιταμίνη D3, ειδικά σε μεγάλη δόση, χρειάζεται παράλληλα να λαμβάνουμε και βιταμίνη Κ2, για αποφυγή επασβεστώσεων σε ανεπιθύμητα σημεία.

"Η K2 πηγαίνει κατ'ευθείαν στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας, στα οστά και στους ιστούς εκτός από το συκώτι σας. Αν και βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα έντερά μας, δυστυχώς, δεν απορροφάται από εκεί και περνάει στις κενώσεις μας. Επίσης, προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία μας από την ασβεστοποίηση και βοηθά τα κόκκαλά μας να διατηρήσουν ασβέστιο και να αναπτύξουν τη σωστή κρυσταλλική δομή.

Όσο ασβέστιο και να λάβετε από τη διατροφή σας (η διαθεσιμότητα του οποίου αυξάνεται με τη βοήθεια της βιτ. D), όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά μπορεί να γίνει και πολύ βλαπτικό αν δεν εναποτεθεί στα σωστά μέρη, που είναι κυρίως ο σκελετός σας. Πολλά προβλήματα υγείας συνδέονται με ασβέστιο που κατέληξε στους μαλακούς ιστούς του σώματός μας, για παράδειγμα τις αρτηρίες μας. Χρειάζεται λοιπόν κάποιος τρόπος για να κατευθυνθεί το δυνητικά επικίνδυνο ασβέστιο εκεί που πρέπει.

Αυτό ακριβώς κάνει η Κ2 ⇒ Κατευθύνει μέσω κάποιων πρωτεϊνών που ελέγχει, το ασβέστιο στα σωστά μέρη. Στην αιματική κυκλοφορία, η Κ2 συνεισφέρει στην καρβοξυλίωση του (MGP), του ισχυρότερου αναστολέα της αρτηριακής αποτιτάνωσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές βλάβες. Έχει βρεθεί συσχετισμός της έλλειψης Κ με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τη γήρανση του δέρματος, τους κιρσούς και πολλές άλλες ασθένειες."

πηγή: https://www.diatrofologiki.gr/p,4242path=60.html

Υπάρχουν συμπληρώματα που έχουν μαζί D3 και K2.


16 Μαρ 2017, 13:29
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Re: Ινομυαλγία/D3 και μαγνήσιο
Η βιταμίνη D3 θέλει και επάρκεια μαγνησίου για να μεταβολιστεί.

Οποτε πρέπει μαζί με βιταμίνη D3 να λαμβάνουμε και μαγνήσιο.
Αν δεν το κάνουμε τότε τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό εξαντλούνται με αποτέλεσμα σπασμούς κ.α

Το μαγνήσιο στο αίμα ειναι πάντα επαρκές. Ο οργανισμός πάντα αν υπάρχει ελλειψη μαγνησίου, τραβάει μαγνήσιο απο τους ιστους, ώστε στο αίμα η ποσοτητα να είναι φυσιολογική. Γι' αυτο τον λόγο δεν εχει νοημα να κάνετε εξέταση αίματος για μαγνήσιο. Η έλλειψη μαγνησίου, υπαρχει σε κυτταρικο επίπεδο.

Πρέπει να πειραματιστουμε λιγο στις δοσολογιες για να δουμε ποιες μας ταιριαζουν. Ενας φιλος απο την ομαδα στο facebook όταν νιώσει ότι πονάει παίρνω βιταμίνη D3 και μαγνήσιο τουλάχιστον 1-2 φορές τη βδομάδα για συντήρηση.

Βιταμινη D3 πρεπει να παιρνουμε μονο οταν εχουμε ανεπαρκεια. Το καλοκαιρι ισως να μην χρειάζεται καθολου. Πρεπει να την παρακολουθουμε με εξεταση αίματος, κυρίως οταν πονάμε.

Μπορουμε να παιρνουμε magnesium glycinate ή magnesium citrate.

"Το μαγνήσιο χρησιμοποιείται από τα ένζυμα που μεταβολίζουν την D3 (χοληκαλσιφερόλη) στην ενεργή μορφή της D μέσα στον οργανισμό, την καλσιτριόλη [1,25(OH)2D]. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη D3 λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο μαγνήσιο χρειαζόμαστε για τον μεταβολισμό της.

Άρα, υψηλότερες δόσεις D3 πιθανόν να εξαντλούν τα αποθέματά μας σε μαγνήσιο (ειδικά εάν η διατροφή μας δεν είναι ιδιαίτερα πλούσια σε τροφές που το περιέχουν), με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα αντίστοιχα συμπτώματα, τα οποία δεν είναι στην πραγματικότητα συμπτώματα τοξικότητας της D3, αλλά συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου."

Πηγή: https://laspas.gr/2013/01/29/vitamini-d ... -magnisio/


16 Μαρ 2017, 13:57
Προφίλ
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Ινομυαλγία και nevralip
To nevralip ειναι ενα συμπληρωμα με Αλφα λιποικο οξυ και βιταμινες.Bοηθησει στον μυικο ιστο και η βελτιωση φαινεται μετα τις 20 ημερες, συμφωνα με ρευματολογο, που μου το συστησε. Επαιρνα 1 χαπι την ημερα, αλλα 1 μιση ωρα πριν και 1 μιση ωρα μετα την ληψη του, δεν πρεπει να φαμε τιποτα, για να μην επηρεασουμε την απορροφηση του.

Εμενα δεν με βοηθησε, αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα, καθως καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη.
Μερικα ατομα, στην ομαδα ινομυαλγιας στο facebook, εχουν δηλωσει οτι τους εχει βοηθησει.


06 Μάιος 2017, 15:14
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 45 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.