Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 29 Μαρ 2024, 12:16



Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Διαβήτης τύπου 2 
Συγγραφέας Μήνυμα
Site Admin

Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17
Δημοσ.: 420
Δημοσίευση Διαβήτης τύπου 2
Ερώτηση
Είμαι 50 χρονών,58 κιλά με ύψος 1.58 και έχω διαβήτη τύπου 2 εδώ και 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια κάνω ινσουλίνη σε συνδυασμό με μετφορμίνη.Δυστυχώς δεν έχω καλη ρύθμιση. Επίσης χρόνια υπέφερα απο το πεπτικό, με πόνους, φουσκώματα και έντονη δυσκοιλιότητα. Κάποιες φορές και τον τελευταίο χρόνο πολύ συχνά έχω έντονο πόνο στήν αριστερή πλευρά, κάτω από το στήθος, συνήθως μετά τό φαγητό. Είναι οξύς, διαπεραστικός χτυπάει στήν πλάτη πίσω και εμπρός προς τα κάτω. Διάβασα το άρθρο σας για το διαβήτη και εντυπωσιάστηκα.Παρακαλώ άν έχετε να μου πείτε κάτι ενημερώστε με ή πως μπορώ να σας βρώ.

Απάντηση
Οπως ίσως γνωρίζετε δεν είμαι ιατρός, συνεπώς δεν κάνω διαγνώσεις, πόσω μάλλον διαμέσου ενός υπολογιστή. Θα σας παρακαλούσα, για τον οξύ πόνο που νοιωθετε και που ακτινοβολεί πίσω και αριστερά, να συμβουλευτείτε συντόμως τον θεράποντα ιατρό σας.

Για το θεμα του διαβήτη τυπου 2 που αναφέρατε μπορω να σας ενημερώσω πως δεν θα πρεπει να απογοητευεστε που δεν ρυθμίζεται καλώς. Πολλοι ιατροί ενδοκρινολόγοι και διαβητολόγοι αντιμετωπίζουνε συχνά το πρόβλημα αυτό με τους πελάτες τους καθως - κάτω απο την φαρμακευτική αγωγή - το σάκχαρό τους ανεβοκατεβαίνει σε ακανόνιστο και πολλες φορες ακατανόητο ρυθμό και τρόπο. Αν ομως είστε διατεθειμένη να κάνετε τις σωστές αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής σας θα παρατηρήσετε μεγάλο οφελος τόσο στην μειωση των τιμων του σακχάρου - ή και πλήρη αναστροφή του προβλήματος αν ο οργανισμός έχει την δυνατότητα - όσο και στην σταθεροποίησή του.

Για να γινω πιο συγκεκριμένος, η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην σταθερότητα των τιμων σακχάρου. Αυτο που δεν γνωριζουν πολυ διαβητικοι ειναι πως η τιμη του σάκχαρου που βλέπουμε μια συγεκτριμενη στιγμη της ημέρας δεν εχει σχέση μονο με το τι φάγαμε προηγουμένως (τις προηγούμενες ώρες) αλλα με το τι τρωμε συνολικά τις τελευταίες 2-4 μέρες ακόμη. Το μοντέλο που ακολουθείται εδω και χρόνια για τον έλεγχο του σακχάρου είναι - όπως θα διαβάσατε ισως και στο άρθρο μου - λάθος, διότι δεν υπολογίζει: 1ον το συνολικό ποσοστό του λίπους επι των καθημερινων θερμίδων και 2ον επειδή δεν συνοπολογίζει την συνολική κατάσταση υγείας του οργανισμού ενός διαβητικού, που συνηθως δεν μπορεί να χειριστεί διατροφή με πολλά ζωικά τρόφιμα.

Μπορεί εσείς να φάτε πχ μια μακαρονάδα και να παρατηρησετε μετα απο 2 ωρες το σάκχαρο σας να ανεβαινει δραματικά, αυτο όμως ΔΕΝ δειχνει πως ο ένοχος ειναι τα μακαρόνια. Θα πρέπει να εξετάσουμε τι φαγατε και την προηγούμενη και προ-προηγούμενη μερα. Οι περισσοτεροι διαβητικοι λαμβάνουνε συμβουλές να τρωνε καθημερινά ζωικά τρόφιμα, μπιφτεκι, κοτόπουλο, κρέας, τυρι κλπ. Κάποια στιγμή θα λαχταρησουνε και κάποια αμυλούχο τροφή, και αυτό ειναι λογικο, διότι ο εγκέφαλος και όλος ο οργανισμός του ανθρωπινου οντως χρειάζεται υδατάνθρακες για να λειτουργεί καλά. Μολις φάνε την "απαγορευμένη" αμυλούχο τροφη το σάκχαρο μπορει να εκτιναχτεί ψηλα, κανεις ομως δεν τους έχει εξηγήσει πως η καθημερινη κατανάλωση ζωικών και λιπαρων τροφων ειναι ο πραγματικός ένοχος για την μη ανοχη των φυσικων φυτικων αμυλούχων τροφών.

Η σωστη φυτική διατροφή θα επιφερει σιγουρα βελτίωση στις τιμές του σακχάρου και περισσότερη σταθερότητα και σταδιακά λιγότερη ανάγκη για φάρμακα, κατόπιν και συνενενέσεως του θεράποντος ιατρού σας εφ οσον το σάκχαρο θα ρυθμίζεται όλο και καλύτερα. Το ιδιο βελτίωση θα βρειτε στα πεπτικα προβλήματα και στην δυσκοιλιότητα, λογω της μεγαλύτερης ευπεπτότητας και παρουσιας φυτικών ινών που εχουνε οι φυτικές τροφές. Αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, θα μειώσει τα φάρμακα και θα σας βοηθήσει να προλάβετε τυχόν μελλοντικά καρδιαγγειακά ή άλλα προβλήματα που ταλαιπωρουν όσους έχουν σάκχαρο.

Το πρωτο λοιπόν ειναι να επισκεφθείτε τον θεράποντα ιατρό σας για τον πόνο που νοιωθετε, και κατόπιν αν επιθυμείτε να με συναντησετε κατ ιδίαν παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο e mail που θα βρειτε μέσω του site και αναγράφεται στο βιογραφικό μου που θα δείτε εκεί.


08 Μαρ 2011, 14:26
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 1 δημοσίευση ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.