Ερώτηση Νιωθω ενα πονο κατω χαμηλα απο τον αστραγαλο και λιγο πιο κατω πανω στο κοκκαλο. Η ακτινογραφια ειναι καθαρη αλλα στο πελμα δεν μπορω να το λυγισω τελειως με συνεπεια να κουτσαινω (ολοκληρη ηκινηση του πελματος). Επισης δεν μπορω να σταθω στην μυτη του ποδιου και να κατεβω (σαν να κατεβαινεις σκαλα). Το βαρος μου ειναι 50 κιλα και το υψος μου 1.67. Μαλλον ειναι καποια κακωση του περονιαιου τενοντα (αν πιεσω απο κατω με ψιλοποναει). Επισης ειχα ελαφρα λυγισει το ποδι προς τα εξω και ισως αυτο να εκανε την ζημια.
Απάντηση Αυτό που μου αναφέρεται πιθανόν να έχει να κάνει με τενοντίτιδα των περονιαίων, αν κάνατε πολλές δουλειές όρθια ή με σκάλες ή το χτυπήσατε πουθενά, εκτός εάν αυτός ο πόνος συνδυάζεται με αιμωδίες τότε έχει να κάνει και με το νεύρο το περονιαίο! Αν συμβαίνει το πρώτο χρειάζεται να βάλεται υποπτέρνιο σιλικόνης για να σηκώσεται την πτέρνα σας περισσότερο, παγοθεραπεία για 5 λεπτά κάθε 2ωρο και αντιφλεγμονώδη τύπου xeforapid 8mg x2 για 7 μέρες και να τα ξαναπούμε. αν είναι το δεύτερο χρειάζεται να σας δω εγώ ή κάποιος άλλος συνάδελφος ορθοπαιδικός.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση