Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 30 Ιαν 2023, 04:58Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Καρκίνος του πνεύμονα πλακώδους τύπου 
Συγγραφέας Μήνυμα
Site Admin

Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17
Δημοσ.: 420
Δημοσίευση Καρκίνος του πνεύμονα πλακώδους τύπου
Ερώτηση
Ο πατέρας μου,ετών 66 σήμερα,είχε χειρουργηθεί τον ιούνιο του 2008 για καρκίνο πνεύμονος πλακώδους τύπου,οπου του αφαιρέθηκε ο δεξιός άνω λοβός του πνεύμονα.
Έπειτα ακολούθησαν 4 χημειοθεραπείες.
Πέρυσι τέτοια εποχή εμφανίστηκε ο ίδιος τύπος καρκίνου στο επίπεδο της τραχείας στην αριστερή πλευρά και καυτηριάστηκε με lazer στη διάρκεια βρογχοσκόπησης, ακολούθησαν 5 χημειοθεραπείες και 30 ακτινοβολίες,καθώς εντοπίστηκαν διογκωμένοι λεμφαδένες και σε τμήματα του αριστερού πνεύμονα.
Έπειτα χρειάστηκε να κάνει επι σχεδόν 2 μήνες θεραπεία με κορτιζόνη λόγω κάποιων αλλοιώσεων που προκληθηκαν απο την ακτινοβολία.
Στην τελευταία αξονική τομογραφία που έγινε στις 31/1/13 εμφανίστηκαν ορισμένες υποπυκνωτικές εστίες στο ήπαρ και διογκωμένοι λεμφαδένες στο επίπεδο κάποιων αγγείων.Συγκεκριμένα αναφέρεται στις Α.Τ. 1."Έχουν εμφανισθεί δυο μικρές υποπυκνωτικές εστίες στον δεξιό και στον αριστερό λοβό του ήπατος οι οποίες δεν απεικονίζονται στην προγενέστερη εξέταση και θέτουν την υπόνοια δευτεροπαθών εναποθέσεων.Νέο εύρημα αποτελούν επίσης οι διογκωμένοι λεμφαδένες στον παρα και προαορτικό χώρο,στον γαστροηπατικό σύνδεσμο και μεταξύ κάτω κοίλης και πυλαίας. 2.Στην Α.Τ πνεύμονος: "Παραμένει αμετάβλητη η πυκνωτική εστία με ινώδη στοιχεία στο πρόσθιο τμήμα του αριστερού άνω λοβού.Αμετάβλητη παραμένει η ταινιώδης ατελεκτασία στο κορυφαίο τμήμα του αριστερού κάτω λοβού.Έχουν εμφανιστεί νέες μικροζοώδεις εστίες στα πνευμονικά πεδία οι οποίες θέτουν την υπόνοια δευτεροπαθών εναποθέσεων." Η γιατρός του,πνευμονολόγος στην ειδικότητα θεώρησε άσκοπο να κάνουμε κάτι,όμως παρόλλα αυτά ήρθε σε συνεννόηση με κάποιους ογκολόγους και αποφάσισε να κάνει 3 χημειοθεραπείες,η πρώτη έγινε σήμερα 6/2.
Σας θερμοπαρακαλώ εάν διαθέτετε λίγο χρόνο να ρίξετε μια ματιά και να μου πείτε μια γνώμη για το πως μπορώ να κινηθώ σχετικά με την περίπτωση του, εάν γίνεται χειρουργείο σε τέτοιες περιπτώσεις η αν όχι,τι θεραπεία προτείνετε να ακολουθήσουμε.
Να συμπληρώσω οτι ο πατέρας μου δεν φαίνεται ιδιαίτερα καταβεβλημένος,πέραν της αδυναμίας,τρώει κανονικά,είναι 100 κιλά στο βάρος και περπατάει καθημερινά.

Απάντηση
Διάβασα με ενδιαφέρον την περίπτωση του πατέρα σας.
Χαίρομαι που γενικά καταφέρνει και είναι σε καλή κατάσταση.
Επειδή δεν γνωρίζω ούτε τι χημειοθεραπείες έκανε ούτε τα συνοδά νοσήματα από τα οποία πάσχει, ούτε αν έκανε εξατομικευμένη θεραπεία, θα σας πω μερικά γενικά στοιχεία που ισχύουν για τον καρκίνο του πνεύμονα και μάλιστα πλακώδους τύπου.
Γενικά ο καρκίνος πλακώδους τύπου έχει καλή πρόγνωση και υπάρχουν άνθρωποι που ζουν για πολλά χρόνια.
Επίσης, μια άλλη διαπίστωση είναι ότι οι ασθενείς αυτοί μπορεί να εμφανίσουν και δεύτερο πρωτοπαθή καρκίνο, γι’ αυτό η παρακολούθηση πρέπει να είναι πολύ τακτική και ανάλογη.
Η χημειοθεραπεία δεν έχει σπουδαία αποτελέσματα στον καρκίνο του πνεύμονα. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν όταν δεν γίνονται εξατομικευμένα να προκαλέσουν καρκίνο.
Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, η βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του πατέρα σας και η αποστολή των blog παραφίνης για μοριακή ανάλυση, ώστε να βρεθεί ποια φάρμακα είναι αποτελεσματικά για το συγκεκριμένο ασθενή είναι η καλύτερη λύση. Όσον αφορά το χειρουργείο δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί μου λείπουν πολλά δεδομένα.


10 Φεβ 2013, 22:58
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 1 δημοσίευση ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.