Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 30 Μάιος 2023, 10:18

Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Πολυκυστικές Ωοθήκες: ασταθής κύκλος, ακμή, τριχόπτωση 
Συγγραφέας Μήνυμα
Site Admin

Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17
Δημοσ.: 420
Δημοσίευση Πολυκυστικές Ωοθήκες: ασταθής κύκλος, ακμή, τριχόπτωση
Ερώτηση
Είμαι 27 χρονών,έχω ύψος 1,65 και είμαι 54 κιλά. Ασκούμε 5 φορές την εβδομάδα και προσέχω τη διατροφή μου. Η περίοδος πρώτη φορά μου ήρθε 15 χρονών και απο τότε ήταν ασταθής (3-9 μήνες καθυστέρηση). Πήγα σε γυναικολόγο
έκανα ορμονικές εξετάσεις είχα ελαφρως αυξημένη την DHEAS και ξεκίνησα αντισυλληπτικά (πρώτα τα Gynofen, μετά τα yasmin και τα yasminelle) για 6 χρόνια με κάποια διαλλείμματα στα οποία δεν ερχόταν η περίοδος και τα ξεκινούσα. Πριν 2 χρόνια τα σταμάτησα με δική μου πρωτοβουλία και έπειτα από 2 μήνες το δέρμα μου έγινε παρα πολύ λιπαρό, εμφάνισα ακμή και τα μαλλιά μου έπεφταν υπερβολικά. Έκανα ορμονικές η τεστοστερόνη ήταν στα πάνω
φυσιολογικά όρια, η ινσουλίνη ήταν κάτω από τα φυσιολογικά όρια όλες οι άλλες ορμόνες φυσιολογικές. Ο υπέρηχος δεν έδειξε κύστες. Ξεκινάω ξανά τα yasmin, τα πήρα 8 μήνες τα μαλλια συνεχιζαν να πέφτουν,αλλάζω αντισυλληπτικό παίρνω τα gynofen η τριχόπτωση συνεχίζει,μου προσθέτουν τα androcur η τριχόπτωση έγινε χειρότερη από ποτέ. Εδώ και 1 χρόνο παίρνω μόνο τα gynofen αλλά η τριχόπτωση δε λέει να σταματήσει είμαι σε απόγνωση, δε ξέρω τι άλλο να κάνω.

Απάντηση
Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η πιο συχνή αιτία υψηλών ανδρογόνων στη γυναίκα, αλλά είναι μία διάγνωση η οποία τίθεται εξ αποκλεισμού, δηλαδή πρέπει να αποκλειστούν άλλα αίτια υπερανδρογοναιμίας. Ουσιαστικά πρέπει να διευκρινισθεί η προέλευση των ανδρογόνων. Στη γυναίκα εκτός από τις ωοθήκες ανδρογόνα εγκρίνουν και τα επινεφρίδια (αδένες πάνω από τα νεφρά). Οι υψηλές τιμές DHEAS που μου αναφέρατε είναι επινεφριδικής προέλευσης. Βεβαία ας μην ξεχνάμε και τον μεταβολισμό των σακχάρων (γλυκόζη) και την ινσουλίνη,
παράγοντες που επηρεάζουν τις ωοθήκες. Σίγουρα το λιπαρό δέρμα και η ακμή υποδηλώνουν περίσσια ανδρογόνων. Η τριχοπτωση μπορεί να οφείλεται στην υπερανδρογοναιμία, ή στην έλλειψη σιδήρου ή ψευδαργύρου. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημά σας είναι σύνθετο και καλό θα ήταν να τα πούμε από κοντά για να σας δώσω πληρέστερες απαντήσεις. Πάντως να λαμβάνετε τόσα χρόνια αντισυλληπτικά δεν νομίζω ότι είναι λύση.

16 Μαρ 2011, 21:56
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 1 δημοσίευση ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για: