|
Σελίδα 1 από 1
|
[ 1 δημοσίευση ] |
|
Σακχαρώδης διαβήτης Κύησης
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
admin
Site Admin
Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17 Δημοσ.: 420
|
 Σακχαρώδης διαβήτης Κύησης
Ερώτηση
Είμαι 36 ετών και κατα την εγκυμοσύνη μου είχα σακχαρώδη διαβήτη και έπαιρνα ινσουλίνη. Μετά την γέννα έχω θυροειδή και παίρνω Τ4. Ο γιός μου είναι 5 ετών. Πρέπει να ελέγξω τον γιό μου για θυροειδή και σάκχαρο;
Απάντηση
Το ατομικό αναμνηστικό σακχαρώδους διαβήτη κύησης δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η διατροφή και το σωματικό βάρος του παιδιού. Υγιεινή διατροφή και άσκηση. Τώρα όσον αφορά την θυρεοειδοπάθειά σας, αν υπάρχουν θετικά αντισώματα κατά του θυρεοειδή θα πρέπει να κάνετε έλεγχο και στο γιο σας όταν αρχίζει η εφηβεία δηλαδή γύρω στα 12.
Το ότι όμως εσείς είχατε ΣΔ κύησης σας βάζει σε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσετε ΣΔ στο μέλλον, ιδιαίτερα αν έχετε οικογενειακό ιστορικό σακχάρου. Πρέπει να κάνετε λοιπόν μία καμπύλη σακχάρου, και να το παρακολουθείτε. Και εσείς βέβαια πρέπει να επιδείξετε προσοχή στην διατροφή σας και το σωματικό βάρος.
|
03 Νοέμ 2010, 12:42 |
|
|
|
Σελίδα 1 από 1
|
[ 1 δημοσίευση ] |
|
Μελη σε συνδεση |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης |
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
|
|