Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 08 Δεκ 2022, 05:10Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Ταχυπαλμίες 
Συγγραφέας Μήνυμα
Site Admin

Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17
Δημοσ.: 420
Δημοσίευση Ταχυπαλμίες
Ερώτηση
Είμαι 38 ετών, άντρας με πολύ. Η καθημερινοτητά μου έχει πολλές απαιτήσεις με αποτέλεσμα να είμαι μόνιμα μέσα στο άγχος και στην πίεση. Πιάνω τον εαυτό μου να έχει ταχυπαλμίες ακόμα και τον ύπνο. Φοβάμαι ότι αν συνεχίσω έτσι το έμφραγμα δεν το γλυτώνω; Ποια συμπτώματα πρέπει να με ανησυχήσουν σοβαρά;

Απάντηση
Το κύριο σύμπτωμα που αναφέρετε είναι η ταχυπαλμία.
Ταχυπαλμία ή ταχυκαρδία είναι η αυξημένη καρδιακή συχνότητα, δηλαδή όταν οι αριθμοί των παλμών ξεπερνούν τους 100 το λεπτό, ενώ νιώθουμε την καρδιά μας να χτυπά γρήγορα ή αισθανόμαστε φτερουγίσματα στο στήθος. Φυσιολογικά ο φλεβόκομβος βηματοδοτεί την καρδιά με συχνότητα από 50-100 παλμούς ανά λεπτό. Εάν η συχνότητα υπερβεί τους 100 παλμούς ανά λεπτό τότε μιλάμε για φλεβοκομβική ταχυκαρδία. Φυσιολογικά η καρδιά διεγείρεται από τον φλεβόκομβο. Εάν για κάποια αιτία αυτή η ρυθμική διέγερση της καρδιάς διακοπεί λέμε ότι εμφανίζεται αρρυθμία.
Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο ένα άτομο να νιώθει ένα 'φτερούγισμα' στην καρδιά του ή ότι 'χάνει' έναν παλμό ή επεισόδια αισθήματος παλμών ιδιαίτερα στις καταστάσεις έντονου άγχους και ψυχολογικής πίεσης που αναφέρετε Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά είναι αθώα, τουλάχιστον στους νεότερους. Ενίοτε όμως συνοδεύονται από ξαφνική δύσπνοια, προκάρδιο άλγος ή δυσφορία, ζάλη, τάση για λιποθυμία ή λιποθυμικό επεισόδιο και προκαλούν ανησυχία. Τότε χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης γιατί δεν είναι όλες οι ταχυκαρδίες ίδιες. Θα πρέπει να αποκλειστεί οργανική καρδιακή νόσος. Ο ιατρός θα υποψιαστεί το πρόβλημα με βάση τα κλινικά συμπτώματα που θα του περιγράψει ο ασθενής. Οι ανωμαλίες στην ηλεκτρική λειτουργία της καρδιάς θα αποτυπωθούν στο ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Σε περίπτωση όμως που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και εξακολουθούν να υπάρχουν υπόνοιες, μπορεί να εφαρμοστεί 24ωρη συνεχής καταγραφή Ηλεκτροκαρδιογραφήματος (HOLTER ΡΥΘΜΟΥ). Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται ηλεκτροφυσιολογική μελέτη της καρδιάς που πραγματοποιείται σε εξειδικευμένα εργαστήρια.
Αφού λοιπόν διαπιστωθεί η ταχυκαρδία, μένει να αποκαλυφτούν τα αίτια της. Προς αυτή τη κατεύθυνση και ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να ζητηθούν διάφορες αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, τεστ κοπώσεως, υπερηχοκαρδιογράφημα, στεφανιογραφία.
Συμπερασματικά, αρχικά περιορίστε το άγχος, το να εξαφανίσετε το άγχος από τη ζωή σας μπορεί να είναι ανέφικτο, αλλά μπορείτε αρκετά εύκολα να το περιορίσετε. Εάν οι ταχυκαρδίες που αναφέρετε επιμένουν ή συνοδεύονται από τα συμπτώματα που σημειώθηκαν παραπάνω τότε επισκεφθείτε Καρδιολόγο και θα αποφασίσει για την περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.


04 Μαρ 2011, 12:49
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 1 δημοσίευση ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.