Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 22 Μαρ 2023, 06:15Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Αποκλεισμός αριστερού σκέλους 
Συγγραφέας Μήνυμα
Site Admin

Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17
Δημοσ.: 420
Δημοσίευση Αποκλεισμός αριστερού σκέλους
Ερώτηση
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 25 ΕΤΩΝ 1.75 60Κ Κ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ BLOCK ΑΡΗΣΤΕΡΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΟΝΗΚΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ.

Απάντηση
Ο όρος ¨αποκλεισμός αριστερής κοιλότητας¨ δεν υπάρχει στην Καρδιολογία. Εάν εννοείτε Αποκλεισμό αριστερού σκέλους θα σας παραθέσω κάποια στοιχεία κυρίως τον ορισμό και την κλινική σημασία αυτού.
Σε ότι αφορά τον αποκλεισμό του αριστερού σκέλους,επί διακοπής της αγωγής του ερεθίσματος στους δύο κλάδους ή το στέλεχος του αριστερού σκέλους αλλάζει η εκπόλωση του μεσοκοιλιακού διαφράγματος.Το ηλεκτρικό ερέθισμα δια του δεξιού σκέλους φθάνει πρώτα στη δεξιά πλευρά του μεσοκοιλιακού διαφράγματος. Έτσι η εκπόλωση του μεσοκοιλιακού διαφράγματος είναι βραδεία, δηλαδή γίνεται σε μεγαλύτερο χρόνο και έχει κατεύθυνση από δεξιά προς τ’ αριστερά. Στο διάστημα αυτό εκπολώνεται γρήγορα (με φυσιολογική ταχύτητα) και η δεξιά κοιλία δια των ινών του δεξιού σκέλους που καταλήγουν στο τοίχωμά της. Τελευταία εκπολώνεται η αριστερή κοιλία και με βραδύ ρυθμό, διότι το ερέθισμα φθάνει σε αυτή μόνο δια του μυϊκού ιστού.
Ο αποκλεισμός του αριστερού σκέλους οφείλεται σε διάφορα αίτια.. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνδυάζεται με οργανική πάθηση της καρδιάς και συνηθέστερα σε στεφανιαία νόσο, μυοκαρδιοπάθειες, παθήσεις με σοβαρή συστολική υπερφόρτωση της αριστερής κοιλίας, όπως η στένωση της αορτής, η αρτηριακή υπέρταση κ.α. και υπάρχουν και άτομα στα οποία ο αποκλεισμός του αριστερού σκέλους δεν συνδυάζεται με άλλα κλινικά ή εργαστηριακά ευρήματα οργανικής καρδιοπάθειας.
Η πρόγνωση εξαρτάται κυρίως από την υποκείμενη οργανική πάθηση της καρδιάς εάν ανήκει στην κατηγορία αυτή.
Όλα τα παραπάνω και το θέμα της γυμναστικής καλό θα ήταν να τα συζητούσατε με τον θεράποντα καρδιολόγο που σας έκανε την αρχική διάγνωση και κατά πόσο
χρήζει περαιτέρω διερεύνησης (πχ υπερηχοκαρδιογράφημα κλπ) και να αναφέρετε το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και τυχόν συμπτώματα εάν υπάρχουν.


17 Ιαν 2012, 14:51
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 1 δημοσίευση ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.