|
Σελίδα 1 από 1
|
[ 2 δημοσιεύσεις ] |
|
ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΜΥΩΠΙΑ
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
mariagela23
Εγγραφη: 08 Ιουν 2011, 13:09 Δημοσ.: 17
|
ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΜΥΩΠΙΑ
Καλησπέρα,
απο τα 10 μου είμαι μύωπας (αυτή τη στιγμή στα 26 μου χρόνια έχω 6 βαθμούς μυωπίας και 0.25 αστιγματισμό) και όλα αυτά τα χρόνια έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά απο την αναγκαστική εξάρτηση απο γυαλιά και φακούς!!!Σκέφτομαι συνέχεια το ενδεχόμενο να κάνω lazer για να απαλλαχθώ....Θα απαλλαχθώ όμως;;;;
Απο ότι έχω δει οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι 2 . Η Lasik και η PRK ανάλογα την περίπτωση του ασθενή.
Είμαι σε μεγάλο δίλημμα και θα ήθελα να με βοηθήσετε να ξεδιαλύνω κάποια θέματα.
1.Υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί η μυωπία μετά την εγχείρηση; πχ σε περίοδο εγκυμοσύνης κσι οχι μόνο;
2. Αν όντως ξαναεμφανιστεί ο εγχειρησμένος ασθενής θα μπορεί να ξαναφορέσει γυαλιά αλλα ΟΧΙ πια φακούς επαφής ;;
3.Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος που έκανε την εγχείρηση να αποκτήσει πιο άμεσα πρεσβειωπία;
4..Αν ο ασθενής πάσχει απο αυτοάνοσο νόσημα πχ λέυκη ΔΕΝ μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση;
5.Μήπως μακροχρόνια προκύψουν προβλήματα που θα αντισταθμίσουν τα οφέλη της βελτιωμένης απο την εγχείρηση όρασης;
6. Γιατί κανένας οφθαλμίατρος δεν έχει κάνει lazer στα μάτια του και όλοι κυκλοφορούν με γυαλιά;;
Αυτά για την ώρα....Οποιος γνωρίζει κάτι επι του θέματος θα ήταν καλοδεχούμενη η εμπειρία του.
ΜΦΧ
Μαρία
|
27 Ιουν 2011, 14:27 |
|
|
admin
Site Admin
Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17 Δημοσ.: 420
|
Re: ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΜΥΩΠΙΑ
Ρωτήσαμε τον Οφθαλμίατρο Κο Δημήτρη Καραγεωργόπουλο και μας απάντησε ως εξής:
1. Η μυωπία που διορθώνεται με το laser δεν επανεμφανίζεται (μέθοδος επιλογής η lasik εφόσον δεν υπάρχει περιορισμός στο πάχος του κερατοειδούς). 2. Αν στην περίπτωση που ο οργανισμός δημιουργήσει επιπλέον μυωπία (αυτή είναι άσχετη από την επέμβαση) και χρήζει διόρθωσης, διορθώνεται με γυαλιά, φακούς επαφής ή laser. 3. H πρεσβυωπία είναι θέμα ηλικίας και εμφανίζεται περίπου στα 45. 4. Η λεύκη δεν αποτελεί απόλυτη αντένδειξη. 5.Δεν έχουν εμφανιστεί, μετά από χρόνια χρήσης του laser, προβλήματα.
Την τελευταία ερώτηση δεν την θέσαμε καθόλου.
|
29 Ιουν 2011, 09:49 |
|
|
|
Σελίδα 1 από 1
|
[ 2 δημοσιεύσεις ] |
|
Μελη σε συνδεση |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης |
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
|
|