Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Εγγραφη: 04 Ιουν 2011, 23:13 Δημοσ.: 9
|
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕ Σ.Ε.Λ
ΕΙΜΑΙ 38 ΧΡΟΝΩΝ.ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 3 ΕΤΩΝ.ΣΤΑ 33 ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΔΥΚΕΡΟ ΜΗΤΡΑ ΤΗΝ14η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΔΕΣΗ.ΣΤΗΝ 27η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟ.Η ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ.ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ.ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ.ΣΤΟΝ 3οΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΑΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΑΛΟΣΠΙΡ ΝΤΕΞΑΜΕΘΑΖΟΝΙ ΚΑΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΚΤΙΚΕΣ ΙΝΟΧΕP 10.000. 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΦΕΡΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ 2900 ΠΑΡΑΚΑΛΩΕ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΗΤΙΔΕΣ. ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΜΑΙΟ ΕΚΑΝΑ ΠΥΡΕΤΟ ΜΕ ΜΥΑΛΓΙΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗ ΛΥΚΟ.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΛΑΚΕΝΙΛ ΕΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΑΝΑ ΧΩΡΙΑΚΗ ΗΤΑΝ 175 ΜΟΝΑΔΕΣ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΥΠΝΣΑ ΜΕ ΠΟΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΡΟΖ ΑΙΜΑ.ΕΚΑΝΑ ΧΩΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΗΣΜΕΝΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΕΟ ΟΤΙ ΣΗΚΩΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΛΑΚΕΝΙΛ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ.ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΛΕΝΕ ΠΛΑΚΕΝΙΛ ΚΑΙ ΚΟΡΝΤΙΖΟΝΗ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΠΛΑΚΕΝΙΛ ΝΑ ΑΡΧΗΣΩ ΚΟΡΝΤΙΖΟΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?
|
04 Ιουν 2011, 23:39 |
|
|
Ντίνα
Εγγραφη: 25 Ιουν 2011, 11:48 Δημοσ.: 7
|
Re: ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕ Σ.Ε.Λ
Κωνσταντίνα, λέγομαι Ντίνα και πάσχω από ΣΕΛ και Ινομυαλγία. Είμαι 42 ετών και έχω δύο κόρες, είναι μεγάλες πια, 17 και 15 ετών. Την πρώτη την απέκτησα το 1994 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά από 18 μήνες θέλησα να κάνω δεύτερο παιδί. Υπήρξε μία παλίνδρομη κύηση διδύμων, το ανακαλύψαμε όταν πήγα να κάνω τον πρώτο υπέρηχο. Μετά από 3 μήνες έμεινα πάλι εγκυος. Για να αποκτήσω τη δεύτερη κόρη, το 1996, ταλαιπωρήθηκα πολύ γιατί ο ΣΕΛ ήταν ενεργός αλλά αγνοούσαμε την ύπαρξή του. Πιθανόν να ενεργοποιήθηκε μετά που γέννησα την πρώτη μου κόρη, γιατί έπαθα μία ελαφρά ουρολοίμωξη στο μαιευτήριο και μου χορήγησαν την αντιβίωση Septrin. Με τα χρόνια, έμαθα πως όταν υπάρχουν το υπόβαθρο και η προδιάθεση για ΣΕΛ, μπορεί να ενεργοποιηθεί άμα πάρει κανείς τη συγκεκριμμένη αντιβίωση για κάποιο λόγο. Πού να το ξέρει κανείς, όμως... ήταν μία συνηθισμένη αντιβίωση για τις ουρολοιμώξεις εκείνη την εποχή. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης είχα σχεδόν από την αρχή πρόωρες συσπάσεις και απώλειες αίματος. Τέλη του 5 μήνα μπήκα στο νοσοκομείο με έντονες συσπάσεις και έμεινα εκεί, κλινήρης μέχρι τον 9 μήνα, με φάρμακα ενδοφλέβια και τελεία ακινησία για να μην αποβάλλω ή γεννήσω πρόωρα. Τελικά το παιδί γεννήθηκε μία χαρά, τέλη του 8ου μήνα αρχές του 9ου. Οταν η δεύτερη κόρη μου έγινε ενός έτους, το 1997, εγώ ήμουν χάλια, πονούσα παντού, είχα δέκατα και γενική κακουχία. Ο γυναικολόγος συνέστησε εξετάσεις ρευματολογικές και έτσι άρχισε η ταλαιπωρία του να γίνει η σωστή διάγνωση και να βρεθεί ο κατάλληλος γιατρός. Αυτό το 1997. Η διάγνωση έγινε από έναν γιατρό το 2000, τον οποίο οι άλλοι 4 γιατροί που πήγα αμφισβητούσαν. Τελικά είχε δίκιο, όπως αποδείχθηκε. Τον Δεκέμβριο του 2000 πήγα στην Αγγλία και γιατρός εκεί επιβεβαίωσε τη διάγνωση. Τότε άρχισα την πιο επιθετική φαρμακευτική αγωγή και έκτοτε με παρακολουθεί ο Ελληνας γιατρός που ανέφερα πριν. Τον συγκεκριμμένο γιατρό δεν τον αλλάζω με τίποτα, αλλά θέλω να σου διευκρινίσω ότι είχα ήδη δύο παιδιά όταν με ανέλαβε και δεν ξέρω την εμπειρία του με ασθενείς ΣΕΛ και εγκυμοσύνη. Στο θέμα σου. Μια φίλη μου διαγνώστηκε με ΣΕΛ πριν μείνει έγκυος. Τώρα έχει δύο γερά παιδάκια, είναι μία χαρά και η ίδια. Η ρευματολόγος που την παρακολούθησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης την βοήθησε πολύ. Αν θέλεις, έχω τα στοιχεία της. Δεν σου τα γράφω κατ' ευθείαν, γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων. Αυτά προς το παρόν, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε, είμαι στη διάθεσή σου.
|
25 Ιουν 2011, 12:17 |
|
|
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
|
| | | | Ντίνα έγραψε: Κωνσταντίνα, λέγομαι Ντίνα και πάσχω από ΣΕΛ και Ινομυαλγία. Είμαι 42 ετών και έχω δύο κόρες, είναι μεγάλες πια, 17 και 15 ετών. Την πρώτη την απέκτησα το 1994 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά από 18 μήνες θέλησα να κάνω δεύτερο παιδί. Υπήρξε μία παλίνδρομη κύηση διδύμων, το ανακαλύψαμε όταν πήγα να κάνω τον πρώτο υπέρηχο. Μετά από 3 μήνες έμεινα πάλι εγκυος. Για να αποκτήσω τη δεύτερη κόρη, το 1996, ταλαιπωρήθηκα πολύ γιατί ο ΣΕΛ ήταν ενεργός αλλά αγνοούσαμε την ύπαρξή του. Πιθανόν να ενεργοποιήθηκε μετά που γέννησα την πρώτη μου κόρη, γιατί έπαθα μία ελαφρά ουρολοίμωξη στο μαιευτήριο και μου χορήγησαν την αντιβίωση Septrin. Με τα χρόνια, έμαθα πως όταν υπάρχουν το υπόβαθρο και η προδιάθεση για ΣΕΛ, μπορεί να ενεργοποιηθεί άμα πάρει κανείς τη συγκεκριμμένη αντιβίωση για κάποιο λόγο. Πού να το ξέρει κανείς, όμως... ήταν μία συνηθισμένη αντιβίωση για τις ουρολοιμώξεις εκείνη την εποχή. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης είχα σχεδόν από την αρχή πρόωρες συσπάσεις και απώλειες αίματος. Τέλη του 5 μήνα μπήκα στο νοσοκομείο με έντονες συσπάσεις και έμεινα εκεί, κλινήρης μέχρι τον 9 μήνα, με φάρμακα ενδοφλέβια και τελεία ακινησία για να μην αποβάλλω ή γεννήσω πρόωρα. Τελικά το παιδί γεννήθηκε μία χαρά, τέλη του 8ου μήνα αρχές του 9ου. Οταν η δεύτερη κόρη μου έγινε ενός έτους, το 1997, εγώ ήμουν χάλια, πονούσα παντού, είχα δέκατα και γενική κακουχία. Ο γυναικολόγος συνέστησε εξετάσεις ρευματολογικές και έτσι άρχισε η ταλαιπωρία του να γίνει η σωστή διάγνωση και να βρεθεί ο κατάλληλος γιατρός. Αυτό το 1997. Η διάγνωση έγινε από έναν γιατρό το 2000, τον οποίο οι άλλοι 4 γιατροί που πήγα αμφισβητούσαν. Τελικά είχε δίκιο, όπως αποδείχθηκε. Τον Δεκέμβριο του 2000 πήγα στην Αγγλία και γιατρός εκεί επιβεβαίωσε τη διάγνωση. Τότε άρχισα την πιο επιθετική φαρμακευτική αγωγή και έκτοτε με παρακολουθεί ο Ελληνας γιατρός που ανέφερα πριν. Τον συγκεκριμμένο γιατρό δεν τον αλλάζω με τίποτα, αλλά θέλω να σου διευκρινίσω ότι είχα ήδη δύο παιδιά όταν με ανέλαβε και δεν ξέρω την εμπειρία του με ασθενείς ΣΕΛ και εγκυμοσύνη. Στο θέμα σου. Μια φίλη μου διαγνώστηκε με ΣΕΛ πριν μείνει έγκυος. Τώρα έχει δύο γερά παιδάκια, είναι μία χαρά και η ίδια. Η ρευματολόγος που την παρακολούθησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης την βοήθησε πολύ. Αν θέλεις, έχω τα στοιχεία της. Δεν σου τα γράφω κατ' ευθείαν, γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων. Αυτά προς το παρόν, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε, είμαι στη διάθεσή σου.
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΟΤΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΆΜΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΆΘΗΣΗ ΜΕ ΜΕΝΑ.ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΚΌΝΤΕΨΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΏ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΏΘΩ ΚΑΛΎΤΕΡΑ. ΜΈΝΩ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.kostoula73@hotmail.com
|
28 Ιουν 2011, 00:39 |
|
|
Ντίνα
|
Είναι σημαντικό να μοιράζεται κανείς τις εμπερίες αλλά και τις ανησυχίες του. Είναι σημαντικό να μην το περνάς μόνη σου. Είμαι στη διάθεσή σου!
|
28 Ιουν 2011, 11:03 |
|
|
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
|
ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΩ ΜΥΑΛΓΥΕΣ ΚΑΙ ΚΌΠΩΣΗ. ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΝΑ ΑΔΙΑΘΕΤΙΣΩ ΚΑΙ ΣΗΝΗΘΩΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΝΑΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΤΟ ΠΑΘΑΊΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ Η ΝΑ ΕΤΟΙΜΆΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΈΞΑΡΣΗ?ΕΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΜΌΝΙΜΑ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΆΝΟΜΑΙ.ΕΝΩ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΆ,Ε ΟΤΑΝ ΜΕ ΒΛΈΠΕΙ ΚΑΙ ΚΆΘΟΜΑΙ ΤΣΑΝΤΊΖΕΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΕΤΣΙ. ΠΊΣΤΕΨΕ ΝΤΙΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΛΙΑ ΕΤΣΙ,ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΕΥΧΆΡΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΛΕΠΑΝ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΙΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ.ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ.ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΆΛΛΑΞΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΧΆΡΙΣΤΗ.ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΎΝΗ ΣΤΟΝ 7οΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΚΌΜΙΣΑ ΕΠΑΡΧΙΑ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ.ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΝΙΏΘΩ ΜΟΝΑΞΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ.ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΜΕ ΒΛΈΠΕΙ,ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ.ΕΓΩ ΑΦΗΣΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΦΥΓΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΊΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΙ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ Η ΜΟΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 3 ΕΤΩΝ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΆΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ,ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ ΆΡΡΩΣΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΦΙΛΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΌΓΝΩΣΗ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΟΛΥΜΠΆΩ ΣΕ ΜΙΑ ΘΆΛΑΣΣΆ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΕΡΕΙΑ. ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΉ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΈΡΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ.
|
28 Ιουν 2011, 19:26 |
|
|
Ντίνα
|
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εχω κι εγώ αισθανθεί έτσι. Οταν μαθαίνουμε ότι πάσχουμε από κάποια ασθένεια, νιώθουμε φόβο μπροστά στη λέξη και στην απόλυτη άγνοια για το θέμα. Μετά θλίψη. Μετά οργή. Μετά ξεκινάει η ενημέρωση και σιγά σιγά η αποδοχή. Μην κολλάς στις ταμπέλες "Πάσχω από λύκο και ινομυαλγία". Ναι, όντως συμβαίνουν αυτά, πλην όμως δεν παύεις να είσαι η Κωνσταντίνα με τα τόσα καλά και τα τόσα προτερήματα και χαρίσματα, η καλή μάνα, η καλή σύζυγος. Με τόσα που έχεις περάσει και εντελώς μόνη, μια χαρά τα κατάφερες μέχρι σήμερα! Χωρίς υποστήριξη, μόνη, σε ένα ξένο περιβάλλον, κακά τα ψέματα. Το οικογενειακό περιβάλλον συνήθως δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα το ότι δεν είμαστε καλά, ίσως επειδή είχε μάθει να το στηρίζουμε εμείς, κι όταν είμαστε σε μία έξαρση και πονάμε, δεν του είναι εύκολο να αποδεχτεί ότι ο κυματοθραύστης (εσύ κι εγώ δηλαδή) δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του στο σπίτι, στην οικογένεια, στη δουλειά. Οι σύζυγοι συνήθως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια, γιατί μας αγαπάνε πολύ αλλά και φοβούνται ταυτόχρονα. Πρέπει να ενημερωθούν, να μάθουν τι μας συμβαίνει και να συμπάσχουν. Μία συζήτηση με τον γιατρό βοηθάει να καταλάβει τι μας συμβαίνει. Η ανάγνωση ενός βιβλίου γύρω από το θέμα επίσης. Το καλύτερο είναι μία επίσκεψη σε έναν σύμβουλο γάμου/σχέσεων ή ψυχαναλυτή. Αλλιώς το χάσμα μεγαλώνει, και μία ωραία και δυνατή σχέση μπορεί να κλονιστεί ενώ μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. Το "κακό" με τον Λύκο και την Ινομυαλγία είναι πως είναι ασθένεις που δεν είναι ευρέως γνωστές και δεν προκαλούν συναισθήματα συμπόνοιας όπως κάποιες άλλες, λυπάμαι αν ακούγομαι κυνική αλλά είμαι πεπεισμένη πως έτσι είναι. Επίσης, άλλο "κακό" των δύο αυτών ασθενειών είναι ότι δεν έχουν εκδηλώσεις εξωτερικές, εννοώ στο σώμα μας, δεν φαίνεται ότι πάσχουμε από κάτι, και πολλοί νομίζουν ότι όσα αναφέρουμε είναι προϊόντα της φαντασίας μας. Είναι σημαντικό να έχουμε και να νιώθουμε κοντά τον σύντροφό μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας, γιατί η καλή ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτές τις ασθένειες. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αλλά μαθαίνουμε με την βοήθεια ειδικού να μην μας διαπερνούν, να μην τα κάνουμε δικά μας, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους. Είναι ένας μηχανισμός άμυνας πολύ χρήσιμος. Δεν με κουράζεις καθόλου, είμαστε εδώ άλλωστε για να μοιραστούμε κάποια πράγματα και για να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Εχω κι εγώ αναζητήσει και λάβει βοήθεια από άλλους, αυτά είναι "δανεικά", είναι ένα αέναο δούναι και λαβείν πολύ χρήσιμο και ανθρώπινο. Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς, Ντίνα
|
29 Ιουν 2011, 10:07 |
|
|
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
|
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ.ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΣΤΟΝ ΣΎΖΥΓΟ ΜΟΥ ΕΞΈΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΑΜΟΥ, ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΟΥΤΟ,ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΙ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ.ΙΣΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΈΡΩ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΟΜΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙ ΤΡΕΛΗ.ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΖΉΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΝΧΩΛΙΤΙΚΑ,ΠΗΡΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΗΡΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΌΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΝΙΏΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΆ ΗΡΕΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ,ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΘΑ ΜΕ ΔΕΧΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΟΛΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΟΤΕ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΥΓΕΙΗΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΙΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΑΓΡΝΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΗ.ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΓΛΩΣΣΟΥ. ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.ΕΙΔΗ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΞΕΛΑΦΡΏΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
|
29 Ιουν 2011, 19:35 |
|
|
admin
Site Admin
Εγγραφη: 23 Δεκ 2009, 02:17 Δημοσ.: 420
|
Κωνσταντίνα μην γράφεις με κεφαλαία. Γράφε με πεζά ελληνικά γράμματα, σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ.
|
30 Ιουν 2011, 00:29 |
|
|
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
|
συγνώμη δεν το ήξερα.ευχεριστώ για την ενημέρωση
|
30 Ιουν 2011, 08:17 |
|
|
Ντίνα
|
Χαίρομαι που εκφράζεσαι ελεύθερα και άνετα. Είναι σημαντικό το μοίρασμα των εμπειριών μας με άλλους ανθρώπους γιατί έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Σημασία έχει ότι καταλαβαίνεις ότι πρέπει να εκφράζεσαι. Είναι καλό να λέμε πώς αισθάνόμαστε. Ο άνδρας σου φοβάται πολύ, περισσότερο από ό,τι εσύ, γιατί δεν γνωρίζει πολλά για τη νόσο. Η ενημέρωση βοηθάει οπωσδήποτε. Μία επίσκεψη στον ψυχίατρο δεν είναι άσχημη ιδέα, ειδικά αν έχεις ακούσει θετικά σχόλια. Η δική σου γνώμη είναι αυτή που θα μετρήσει αν τελικά είναι όντως ο κατάλληλος. Στις ασθένειές μας δίνουν κάποιο αγχολυτικό συνήθως, που βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου και της ήπιας κατάθλιψης που μας πιάνει όταν μας γίνεται η διάγνωση. Δεν σημαίνει ότι είσαι τρελή. Οπως νοσεί το σώμα, νοσεί και η ψυχούλα μας. Και την αμελούμε και την ταλαιπωρούμε τη δύστυχη και έτσι υποφέρουμε περισσότερο. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και που σε ευχαριστούν. Ο βελονισμός βοηθάει πολύ στον πόνο, επίσης το σιάτσου και γενικά τα εναλλακτικά. Η ήπια κολύμπηση επίσης, πρόσεχε τον ήλιο, με καπελάκι ακόμα και την ώρα που είσαι μέσα στη θάλασσα. Το νερό να μην είναι κρύο, θα σε ταλαιπωρήσει. Το περπάτημα το απόγευμα ή το πρωί ιδίως, θα σε γεμίσει ενέργεια και δεν θα σε κουράζει, ειδικά στις φάσεις που νιώθεις αδύναμη και πονάς πολύ. Τα λουτρά επίσης λένε ότι βοηθούν. Η έκφραση των συναισθημάτων κυρίως. Οταν οι άλλοι λένε ότι είμαι γλωσσού, πχ, σημαίνει ότι τους έχω καλομάθει να μην λέω την γνώμη μου. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι λίγο επώδυνη, στην αρχή, αλλά με τον καιρό οι γύρω μαθαίνουν ποιά είμαι και τι σκέφτομαι στην πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι "άλλαξα", αλλά ότι ανακαλύπτω κι εγώ η ίδια τον αληθινό μου εαυτό που είχα αμελήσει και θάψει κάτω από τόνους μπετόν. Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς, Ντίνα
|
14 Ιούλ 2011, 13:15 |
|
|
Μελη σε συνδεση |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης |
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
|
|
|