Γεια σας, ειμαι 24 ετων και είμαι χωρίς περίοδο σχεδον 11 μηνες.. Πάντα είχα κανονικό βαρος και κανονικό κύκλο, από λάθος δικό μου, έκανα αυστηρή δίαιτα, έχασα κιλά και η περίοδος μου σταμάτησε.. Είμαι σε πολύ ασχημη ψυχολογική κατάσταση.. Μέχρι τώρα αυτό δεν το γνωρίζει κανείς,κάθε μήνα υποκρίνομαι ότι έχω περίοδο, ότι όλα είναι όπως πριν και όλο αυτό με έχει κουράσει αφάνταστα.. Το χειρότερο είναι ότι είμαι αρραβωνιασμένη και αναρρωτιέμαι αν θα κάνω παιδιά κάποτε, αν θα τα καταφέρω.. και όλο αυτό το προκάλεσα εγώ στον εαυτό μου, Δεν ξέρω που να απευθυνθώ, σε ενδοκρινολόγο ή σε γυναικολόγο? Τουλαχιστον να το ψαξω μήπως βρεθεί καποια λύση και επανελθει ο κυκλος μου, αν και μερικες φορες σκεφτομαι ότι δεν θα ξαναερθει ποτε.
Διάβασα το παρακάτω και σε θυμήθηκα:
http://www.bioanixneysi.gr/example.html Το γράφω και ολόκληρο.
Κυρία της ηλικίας των 41 χρόνων ήρθε στο κέντρο μας με προβλήματα εμμηνορρυσιακού κύκλου (αμηνόρροια). Η εμμηνόρροια είχε σταματήσει 6 μήνες πριν. Οι ιατρικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάποια αιτία. Ο γυναικολόγος υπέθεσε πρόωρη κλιμακτήριο. Η ανάλυση μαλλιών έδειξε αποκλίσεις σε περιεκτικότητα σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου. Η ανεπάρκεια του χαλκού ήταν η μεγαλύτερη.
Συμπέρασμα σύμφωνα με την ανάλυση: ανεπάρκεια χαλκού και μαγγανίου επιδεινώνει την ανεπάρκεια του σιδήρου που οδηγεί στην ανάπτυξη λανθάνουσας αναιμίας. Ένα από τα συμπτώματα της αναιμίας είναι η ανωμαλία του εμμηνορροϊκού κύκλου. Προτάθηκε από τον γιατρό συμπλήρωμα σιδήρου και προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό και μαγγάνιο με αποτέλεσμα η κυρία να έχει εμμηνόρροια μετά από 2 μήνες. Η επαναλαμβανόμενη ανάλυση μαλλιών έδειξε αύξηση του επιπέδου του χαλκού και του σιδήρου. Η θεραπεία αυτή παρατάθηκε για 3 μήνες.
Είναι σημαντικό! Ανάλυση αίματος δεν αποκαλύπτει ανεπάρκεια χαλκού και μαγγανίου.
Ελπίζω να σε βοηθήσει.