Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 12 Δεκ 2024, 17:30

Απάντηση στο θέμα  [ 588 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 59  Επόμενο
ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ 
Συγγραφέας Μήνυμα
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δημοσίευση Re: ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ
dimitra έγραψε:
Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.
Καταρχήν, δεν έχω λεύκη εγώ, αλλά το παιδί μου. Μακάρι να είχα εγώ αντί για αυτό.

Υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Αν η συγκεκριμένη αλοιφή έχει τόσο θαυματουργά αποτελέσματα γιατί δε δοκιμάζεται κλινικά έτσι ώστε να ενταχθεί στη συμβατική ιατρική και να γίνονται όλοι καλά;

Ο λόγος που το ρωτάω αυτό είναι γιατί από ότι καταλαβαίνω πρόκειται για κάποιο σκεύασμα της ομοιοπαθητικής η οποία δεν θεωρείται αποδεκτή από την επιστήμη της ιατρικής. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάποια ασθένεια για την οποία δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, είναι ψυχικά ευάλωτοι και γενικά θα δοκίμαζαν τα πάντα (που δεν κάνουν κακό) μήπως και σταθούν τυχεροί. Αυτό δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να δράσουν οι διάφοροι επιτήδειοι και να πουλήσουν δήθεν θαυματουργές θεραπείες (όπως πχ είχε γίνει κάποτε με τις φραπελιές).

Πως ξέρουμε ότι δεν είναι μια τέτοια περίπτωση κι εδώ; Γιατί δε δημοσιεύεται το όνομα της αλοιφής και τους φαρμακείου που την παρασκευάζει;

Τα ερωτήματα που κάνω είναι εντελώς λογικά και δεν τα κάνω με επιθετική διάθεση. Το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνει το παιδί μου καλά (αν αυτό είναι δυνατόν), αλλά δε θέλω και να πέσω θύμα επιτήδειων. Αν η αλοιφή όντως δίνει αποτελέσματα γιατί να μην την συστήνουν όλοι οι δερματολόγοι και να χρειάζεται να επισκεπτόμαστε φαρμακεία με προσωπικές συνταγές; Δεν είμαι λάτρης της συνωμοσιολογίας και απαντήσεις της μορφής «υπάρχουν συμφέροντα που δε θέλουν» κλπ δεν μπορώ να τις δεχτώ.
Θα ήθελα να απαντήσω στην αγαπητή Φίλη την Δήμητρα, που κατα την γνώμη μου είναι μια πολύ καλή μαμά και νοιάζεται για τον παιδί της και δεν θέλει να κάνει κάτι που να το εκθέσει στον κίνδυνο. Δήμητρα έτσι ακριβώς σαν εσένα σκεφτόμουν πριν 6 χρόνια που ξεκίνησε και ο γολγοθάς μου. Σήμερα έχω να σου πω τα εξής και σκέψου τα λίγο ίσως να βρείς καποιο δίκιο. Πίσω απο την κλασική Ιατρική Υπάρχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Νομίζεις ότι αν βγεί μία κρέμα με καλά αποτελέσματα οι αντίστοιχες φαρμακοβιομηχανίες, θα αφήσουν να χαθούν τόσα χρήματα ή θα το πολεμήσουν; Το ίδιο έγινε και με την ομοιοπαθητική και ακόμα γίνεται, παρόλο που έχει βοηθήσει τόσο κόσμο. Αν ρωτήσεις έναν κλασσικό γιατρό θα σου πεί ότι δεν την πιστεύει και ότι όσοι έγιναν καλά δεν έγιναν απο την ομοιοπαθητικοί θεραπεία. Γιατί το κάνουν έχεις σκεφτεί ποτέ. Αφού δεν την έχουν μελετήσει , δεν ξέρουν ουσιαστικά τίποτα γιατί την αρνιούνται και δεν λένε δεν γνωρίζω;;; Επειδή θέλουν να υποστηρίξουν την επιστήμη τους. Δήμητρα γύρνα στο παρελθόν και κοίτα ότι καινούργιο και να εμφανίστηκε, πολεμήθηκε μέχρι εσχάτων. Φαντάσου τι γίνεται στο χώρο της υγείας, που παίζονται μεγάλα ποσά. Νομίζεις ότι ένας φαρμακοποιός μπορεί να τα βάλει μαζί τους. Εγώ πάντως δεν θα το έκανα.
επίσης να διευκρινίσω ότι η κρέμα δεν είναι ομοιοπαθητική!!! Μία φυτική κρέμα είναι. Δήμητρα οφείλεις στο παιδί σου να το ψάξεις το θέμα, μην αφήσεις τίποτα να μπει εμπόδιο στην υγεία του παιδιού σου. Όλοι όσοι έχουν μπεί στο φόρουμ και έχουν γράψει ότι πάνε καλά με την κρέμα, δεν σκέφτηκαν τίποτα, πήγαν και την πήραν με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει ένα θαύμα. Δεν ζήτησαν ούτε εγγυήσεις, ούτε συνταγές, ούτε πολλές σκέψεις έκαναν, το μόνο που ήθελαν ήταν να έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ότι "που ξέρεις μπορεί να πιάσει και σε μένα". Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Δήμητρα εγγυήσεις για το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να σου δώσει κανένας γιατρός, καμία φαρμακευτική εταιρία. Μην στερήσεις απο το παιδί σου την δυνατότητα να έχει και αυτό μια ευκαρία να ξεφύγει απο αυτό το γολγοθά, γιατί μπορεί να είναι μικρό τώρα αλλά δεν ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις όταν αυτό αρχίσει να μεγαλώνει και να μην αισθάνεται άνετα με το σώμα του. Πάρε την κρέμα, κάνε την προσπάθεια και ας μην γίνει τίποτα, εσύ όμως μέσα σου θα ξέρεις ότι έκανες ότι παίρναγε απο το χέρι σου. Σου εύχομαι πραγματικά να πάνε ΌΛΑ ΚΑΛΑ.

21 Ιούλ 2010, 02:36
Προφίλ

Εγγραφη: 20 Ιούλ 2010, 13:34
Δημοσ.: 3
Prasinomata φοβάμαι πως δεν πάει έτσι το πράγμα. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ.
Καταρχήν συμφωνώ απολύτως ότι με αυτό που είπε η Μαρία ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και δεν είναι αθώα καθώς επίσης και το ότι στη λεύκη δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο της ιατρικής που να δίνει 100% θεραπεία.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να κατασκευάζει δικά του σκευάσματα και να τα πουλάει παρακάμπτοντας την επίσημη ιατρική. Σύμφωνοι υπάρχουν συμφέροντα στην ιατρική αλλά επίσης υπάρχουν συμφέροντα και στην ομοιοπαθητική. Τα σκευάσματα δεν τα δίνουν δωρεάν έτσι δεν είναι; Πάνε απευθείας στην τσέπη αυτού που τα φτιάχνει.

Ας υποθέσουμε όπως λες ότι ξαφνικά βγαίνει κάποια αλοιφή η οποία θεραπεύει τη λεύκη και είναι εντελώς φυτική. Θα μπορούσαν κάλλιστα να την υιοθετήσουν οι φαρμακευτικές και να βγάλουν του κόσμου τα λεφτά. Αν δίνει πραγματικά αποτελέσματα ποιος θα τους εμποδίσει να πλουτίσουν; Ακόμα και αν σαμποτάριζαν το φάρμακο όλες, σίγουρα μια από αυτές θα έβλεπε ότι υπάρχουν αποτελέσματα και θα χρησιμοποιούσε τη νέα συνταγή. Εφόσον θα θεράπευε την πάθηση, αυτομάτως θα επισκίαζε όλα τα υπάρχοντα μη αποτελεσματικά φάρμακα και όλοι θα αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν τη νέα συνταγή. Είναι συνομωσιολογία το να πιστεύουμε πως όταν πάει να γίνει κάτι καλό θα μπουν πάντα τα συμφέροντα και θα το πνίξουν.

Βασικά πρασινομάτα αυτό είναι το τρυπάκι στο οποίο πάει να μας βάλει όλους η ομοιοπαθητική: ότι βρήκαν κάτι και τα μεγάλα συμφέροντα δεν το αφήνουν να αναδειχτεί.

Κοίτα πως λειτουργεί η ομοιοπαθητική:
Υπάρχουν κάποιες παθήσεις οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν θεραπεία από τη συμβατική ιατρική. Όσοι πάσχουν από αυτές συνήθως είναι απελπισμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα έκαναν το παν για να θεραπευτούν. Εκεί λοιπόν έρχεται ο επιτήδειος έτοιμος να βγάλει χρήματα από τον ανθρώπινο πόνο. Κατασκευάζει λοιπόν διάφορα σκευάσματα τα οποία δεν κάνουν τίποτα. Είτε έχουν αθώα βότανα, είτε άλλες ουσίες οι οποίες δεν θεραπεύουν απολύτως τίποτα. Απλά δε σου κάνουν ούτε κακό αφού οι ουσίες είναι αθώες. Ο επιτήδειος ισχυρίζεται ότι το σκεύασμα του θεραπεύει την πάθηση με καλή πιθανότητα (όχι 100% για να είναι καλυμμένος στην περίπτωση που δεν πιάσει η θεραπεία). Ο φουκαράς ο πάσχοντας είναι απελπισμένος και σκέφτεται ως εξής: «Έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν υπάρχει θεραπεία. Χάνω τίποτα να δώσω και λίγα λεφτά παραπάνω για να δοκιμάσω κάτι ακόμα; Σίγουρα κακό δε θα μου κάνει (δικό μου σχόλιο: πώς να του κάνει κακό αφού δεν κάνει τίποτα). Στη χειρότερη περίπτωση θα χάσω λίγα χρήματα. Αν όμως πάει καλά θα θεραπευτώ. Άρα δεν έχω κάτι να χάσω»

Κάπως έτσι σκέφτονται οι απελπισμένοι πάσχοντες. Πρόσεξε τι μου γράφεις… είναι ακριβώς αυτό που σου λέω
«Μην στερήσεις απο το παιδί σου την δυνατότητα να έχει και αυτό μια ευκαρία να ξεφύγει απο αυτό το γολγοθά, γιατί μπορεί να είναι μικρό τώρα αλλά δεν ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις όταν αυτό αρχίσει να μεγαλώνει και να μην αισθάνεται άνετα με το σώμα του. Πάρε την κρέμα, κάνε την προσπάθεια και ας μην γίνει τίποτα, εσύ όμως μέσα σου θα ξέρεις ότι έκανες ότι παίρναγε απο το χέρι σου.»

και τελικά οι επιτήδειοι πλουτίζουν. Με απλά λόγια εμπορευματοποιούν τον ανθρώπινο πόνο. Μπορεί ο πάσχοντας να μη χάνει και πολλά (κάποια χρήματα μόνο), αλλά ο επιτήδειος βγάζει πολλά χρήματα (λίγα από τον καθένα αλλά πολλά συνολικά). Επίσης υπάρχει ηθική αδικία γιατί ο επιτήδειος πουλάει ψεύτικη ελπίδα στον πάσχοντα.

Γράφεις ότι η κρέμα δεν είναι ομοιοπαθητική και ότι είναι απλώς μια φυτική κρέμα. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία πως θα την ονομάσουμε (συνήθως κάτι τέτοιες είναι και οι ομοιοπαθητικές). Το θέμα είναι ποια είναι η σύστασή της; Υποθέτω δεν είναι κάποιο μυστικό. Έχει κάποιο όνομα; Επίσης έχει άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ); Υποθέτω πως όχι αφού δεν πρόκειται για νόμιμο σκεύασμα αλλά αυτοσχέδια συνταγή.

Τέλος θα ξαναπώ κάτι προφανές: Αν κάποιος ανακάλυπτε πραγματικά το φάρμακο για τη λεύκη και παρουσίαζε σε συνέδρια ή σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά τα στοιχεία του και τη συνταγή, είναι απόλυτα σίγουρο πως οι φαρμακευτικές θα χρησιμοποιούσαν τη συνταγή και ο ερευνητής που την παρήγαγε θα γινόταν διάσημος. Πχ αν θεράπευε κάποια σοβαρή πάθηση (πχ κάποια μορφή καρκίνου) μέχρι και για νόμπελ θα πήγαινε. Ας μη μας κοροϊδεύουν λοιπόν. Όλοι ξέρουν ότι ο ερευνητής της ιατρικής δεν δίνει της θεραπείες του απευθείας στους πάσχοντες, αλλά στην επιστημονική κοινότητα. Αφού γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι η θεραπεία είναι διαθέσιμη σε όλους. Αυτό έχει γίνει με όλες τις θεραπείες που έχουμε μέχρι στιγμής από την ιατρική. Το να πιστεύουμε ότι ανακατεύοντας βότανα βρίσκουμε το φάρμακο για τη λεύκη είναι αφέλεια (εδώ δεν ξέρουμε την αιτία της). Και το να πιστεύουμε ότι τα μεγάλα συμφέροντα θα εμποδίσουν ένα φάρμακο που δίνει πραγματικά αποτελέσματα είναι θεωρία συνομωσίας. Αυτός που κατασκεύασε την αλοιφή ας κάνει μια δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Ποιος θα τον εμποδίσει και με ποιον τρόπο;

21 Ιούλ 2010, 10:08
Προφίλ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΥΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘ. ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ( EMAIL ktsatsanis2000@yahoo.gr )ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

21 Ιούλ 2010, 20:14
Global Moderator

Εγγραφη: 10 Φεβ 2010, 23:22
Δημοσ.: 204
Δήμητρα εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Καταρχάς δεν θέλω και δεν έχει ανάγκη ο συγκεκριμένος κύριος με την κρέμα, να τον υποστηρίξω. Εγώ ξέρω ότι έβαλα την κρέμα και έχω πάει καλά. Ξέρω επίσης ότι έχω στείλει πολύ κόσμο σ' αυτόν και πάλι έχουν πάει καλά. Το παράδειγμα που αναφέρεις ότι εκμεταλεύονται την δυστυχία φυσικά και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά εδώ δεν υπάρχει εκμετάλλευση όταν με λίγα χρήμματα πολλοί έλυσαν το προβλημά τους. Εγώ πιστεψέ με δεν έχω κανένα κέρδος απο αυτήν την ιστορία, μάλιστα χάνω χρόνο γράφοντας σε όλους θέλουν να μάθουν και πονάω αφόρητα στα χέρια λόγω ινομυαλγίας. Αλλά δεν δυσανασχετώ γιατί έναν να βοηθήσω για μένα αυτό είναι το κέρδος. Εύχομαι πραγματικά να βρεθεί λύση μέσα απο την κλασική Ιατρική και να γίνει καλά το παιδάκι σου, γιατί αυτό έχει σημασία....
Χαίρομαι που έγραψες στο φόρουμ γιατί πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις και ειδικά οι δικές σου πιστεύω, ότι πολλοί τις σκέφτονται και λίγοι τις λένε, είναι απόλυτα σεβαστές. Ο κόσμος δυστυχώς έχει χαλάσει δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Πως να πιστέψεις εσύ Δήμητρα ότι εγώ και ο φαρμακοποιός θέλουμε να "βοηθήσουμε";
Και όμως όταν κάποιος έχει περάσει τόσα πολλά με την υγεία του όπως εγώ, ο φαρμακοποιός έχει περάσει και αυτός πολλά με δερματικό πρόβλημα. Σας λέω λοιπόν ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ.
Στην αρχή είχα άγχος πως θα το παρουσιάσω κυρίως γιατί θέλω να κρατήσω την ανωνυμία μου (ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΛΕΩ ΑΝΩΝΥΜΑ). Αν έβγαινα επώνυμα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.
Πιστεύω όμως ότι τα παραδείγματα όσων πήγαν καλά θα αυξηθούν πολύ και θα διαλύσει τις υποψίες για εκμετάλλευση.
Τώρα αν κάποιος κάνει καλά ή όχι να μην κατοχυρώνει μια κρέμα θέλει πολύ κουβέντα και πιστεψέ με έχω περισσότερα προβλήματα να ασχοληθώ, που ζητούν άμεση λύση.
Εγώ θέλω απλώς να μεταφέρω πως αντιμετώπισα το θέμα αυτό της υγείασ μου.....πραγματικά δεν μ' ενδιαφέρει τίποτ' άλλο.
Εύχομαι σε όλους υγεία και κυρίως ΟΧΙ ΠΟΝΟ.

dimitra έγραψε:
Prasinomata φοβάμαι πως δεν πάει έτσι το πράγμα. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ.
Καταρχήν συμφωνώ απολύτως ότι με αυτό που είπε η Μαρία ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και δεν είναι αθώα καθώς επίσης και το ότι στη λεύκη δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο της ιατρικής που να δίνει 100% θεραπεία.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να κατασκευάζει δικά του σκευάσματα και να τα πουλάει παρακάμπτοντας την επίσημη ιατρική. Σύμφωνοι υπάρχουν συμφέροντα στην ιατρική αλλά επίσης υπάρχουν συμφέροντα και στην ομοιοπαθητική. Τα σκευάσματα δεν τα δίνουν δωρεάν έτσι δεν είναι; Πάνε απευθείας στην τσέπη αυτού που τα φτιάχνει.

Ας υποθέσουμε όπως λες ότι ξαφνικά βγαίνει κάποια αλοιφή η οποία θεραπεύει τη λεύκη και είναι εντελώς φυτική. Θα μπορούσαν κάλλιστα να την υιοθετήσουν οι φαρμακευτικές και να βγάλουν του κόσμου τα λεφτά. Αν δίνει πραγματικά αποτελέσματα ποιος θα τους εμποδίσει να πλουτίσουν; Ακόμα και αν σαμποτάριζαν το φάρμακο όλες, σίγουρα μια από αυτές θα έβλεπε ότι υπάρχουν αποτελέσματα και θα χρησιμοποιούσε τη νέα συνταγή. Εφόσον θα θεράπευε την πάθηση, αυτομάτως θα επισκίαζε όλα τα υπάρχοντα μη αποτελεσματικά φάρμακα και όλοι θα αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν τη νέα συνταγή. Είναι συνομωσιολογία το να πιστεύουμε πως όταν πάει να γίνει κάτι καλό θα μπουν πάντα τα συμφέροντα και θα το πνίξουν.

Βασικά πρασινομάτα αυτό είναι το τρυπάκι στο οποίο πάει να μας βάλει όλους η ομοιοπαθητική: ότι βρήκαν κάτι και τα μεγάλα συμφέροντα δεν το αφήνουν να αναδειχτεί.

Κοίτα πως λειτουργεί η ομοιοπαθητική:
Υπάρχουν κάποιες παθήσεις οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν θεραπεία από τη συμβατική ιατρική. Όσοι πάσχουν από αυτές συνήθως είναι απελπισμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα έκαναν το παν για να θεραπευτούν. Εκεί λοιπόν έρχεται ο επιτήδειος έτοιμος να βγάλει χρήματα από τον ανθρώπινο πόνο. Κατασκευάζει λοιπόν διάφορα σκευάσματα τα οποία δεν κάνουν τίποτα. Είτε έχουν αθώα βότανα, είτε άλλες ουσίες οι οποίες δεν θεραπεύουν απολύτως τίποτα. Απλά δε σου κάνουν ούτε κακό αφού οι ουσίες είναι αθώες. Ο επιτήδειος ισχυρίζεται ότι το σκεύασμα του θεραπεύει την πάθηση με καλή πιθανότητα (όχι 100% για να είναι καλυμμένος στην περίπτωση που δεν πιάσει η θεραπεία). Ο φουκαράς ο πάσχοντας είναι απελπισμένος και σκέφτεται ως εξής: «Έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν υπάρχει θεραπεία. Χάνω τίποτα να δώσω και λίγα λεφτά παραπάνω για να δοκιμάσω κάτι ακόμα; Σίγουρα κακό δε θα μου κάνει (δικό μου σχόλιο: πώς να του κάνει κακό αφού δεν κάνει τίποτα). Στη χειρότερη περίπτωση θα χάσω λίγα χρήματα. Αν όμως πάει καλά θα θεραπευτώ. Άρα δεν έχω κάτι να χάσω»

Κάπως έτσι σκέφτονται οι απελπισμένοι πάσχοντες. Πρόσεξε τι μου γράφεις… είναι ακριβώς αυτό που σου λέω
«Μην στερήσεις απο το παιδί σου την δυνατότητα να έχει και αυτό μια ευκαρία να ξεφύγει απο αυτό το γολγοθά, γιατί μπορεί να είναι μικρό τώρα αλλά δεν ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις όταν αυτό αρχίσει να μεγαλώνει και να μην αισθάνεται άνετα με το σώμα του. Πάρε την κρέμα, κάνε την προσπάθεια και ας μην γίνει τίποτα, εσύ όμως μέσα σου θα ξέρεις ότι έκανες ότι παίρναγε απο το χέρι σου.»

και τελικά οι επιτήδειοι πλουτίζουν. Με απλά λόγια εμπορευματοποιούν τον ανθρώπινο πόνο. Μπορεί ο πάσχοντας να μη χάνει και πολλά (κάποια χρήματα μόνο), αλλά ο επιτήδειος βγάζει πολλά χρήματα (λίγα από τον καθένα αλλά πολλά συνολικά). Επίσης υπάρχει ηθική αδικία γιατί ο επιτήδειος πουλάει ψεύτικη ελπίδα στον πάσχοντα.

Γράφεις ότι η κρέμα δεν είναι ομοιοπαθητική και ότι είναι απλώς μια φυτική κρέμα. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία πως θα την ονομάσουμε (συνήθως κάτι τέτοιες είναι και οι ομοιοπαθητικές). Το θέμα είναι ποια είναι η σύστασή της; Υποθέτω δεν είναι κάποιο μυστικό. Έχει κάποιο όνομα; Επίσης έχει άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ); Υποθέτω πως όχι αφού δεν πρόκειται για νόμιμο σκεύασμα αλλά αυτοσχέδια συνταγή.

Τέλος θα ξαναπώ κάτι προφανές: Αν κάποιος ανακάλυπτε πραγματικά το φάρμακο για τη λεύκη και παρουσίαζε σε συνέδρια ή σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά τα στοιχεία του και τη συνταγή, είναι απόλυτα σίγουρο πως οι φαρμακευτικές θα χρησιμοποιούσαν τη συνταγή και ο ερευνητής που την παρήγαγε θα γινόταν διάσημος. Πχ αν θεράπευε κάποια σοβαρή πάθηση (πχ κάποια μορφή καρκίνου) μέχρι και για νόμπελ θα πήγαινε. Ας μη μας κοροϊδεύουν λοιπόν. Όλοι ξέρουν ότι ο ερευνητής της ιατρικής δεν δίνει της θεραπείες του απευθείας στους πάσχοντες, αλλά στην επιστημονική κοινότητα. Αφού γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι η θεραπεία είναι διαθέσιμη σε όλους. Αυτό έχει γίνει με όλες τις θεραπείες που έχουμε μέχρι στιγμής από την ιατρική. Το να πιστεύουμε ότι ανακατεύοντας βότανα βρίσκουμε το φάρμακο για τη λεύκη είναι αφέλεια (εδώ δεν ξέρουμε την αιτία της). Και το να πιστεύουμε ότι τα μεγάλα συμφέροντα θα εμποδίσουν ένα φάρμακο που δίνει πραγματικά αποτελέσματα είναι θεωρία συνομωσίας. Αυτός που κατασκεύασε την αλοιφή ας κάνει μια δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Ποιος θα τον εμποδίσει και με ποιον τρόπο;

22 Ιούλ 2010, 00:18
Προφίλ

Εγγραφη: 28 Μαρ 2010, 02:36
Κα Δήμητρα συμφωνώ σε πολλά από τα λεγόμενα σας αλλά μην ξεχνάτε ότι τα αίτια της λεύκης είναι διαφορετικά στον καθένα π.χ κληρονομικοί,άγχος,στεναχώρια κτλ....δοκίμασα αρκετές θεραπείες γιατρών με αλοιφές τύπου Protopic,elidel(εχω δοκιμάσει και τα biomelanin) που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα είχανε δώσει σε αρκετούς με καλά αποτελέσματα εμένα δε με βοήθησε καμία είχα αύξηση παρά μύωση που σημαίνει διαφορετική αιτία διαφορετική θεραπεία ευελπιστώ να καταφέρω κάτι με την συγκεκριμένη θεραπεία την εχω ξεκινήσει εδώ και 15 ήμερες αν δω κάποια διαφορά θα το αναφέρω είναι λίγο χρονοβόρο αν όχι συνεχίζω να ψάχνω.....

22 Ιούλ 2010, 01:06
Προφίλ
Συμφωνω με την πρασινοματα πως πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις. οπως εχω ξαναπει ξεκινησα την θεραπεια πριν 10 μερες περιπου. εχω αρχισει να βλεπω μια ελαχιστη διαφορα κ να εμφανιζεται σε καποια σημεια το φυσικο μου χρωμα . Για μενα αυτη η ελαχιστη διαφορα ειναι τεραστιας σημασιας κ μου δινει δυναμη να συνεχισω.

Θα συμφωνησω επισης με την πρασινοματα πως το κοστος ειναι πολυ μικρο, εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον παρα πολλες κρεμες μικροτερης ποσοτητας, διπλασιας αξιας χωρις κανενα αποτελεσμα.
η ομοιοπαθητικη μονο για 8 μηνες μου στοιχισε πανω απο 1000 ευρω χωρις κανενα αποτελεσμα.

για μενα εστω και αυτη η μικρη ενδειξη που εχω τις πρωτες μερες εχει τεραστια σημασια. επισης
δεν πιστευω πως ο φαρμακοποιος αποσκοπει στο κερδος και η θεωρια του ειναι συγκεκριμενη κ λογικοτατη. μιλησαμε πανω απο 2 ωρες για το προβλημα κ ο ανθρωπος φαινεται πως εχει διαθεση να βοηθησει. τωρα εαν εχει κανει προσπαθειες να παρουσιασει την θεωρια του κ να εξεταστει η αποτελεσματικοτητα της αλοιφης επισημως δεν μπορουμε να το ξερουμε.θα ηθελα επισης να σημειωσω πως κανενας γιατρος ποτε δεν καθησε να με δει πανω απο 10 λεπτα (παρολο που επαιρνε 60 ευρω επισκεψη καθε φορα).

22 Ιούλ 2010, 15:25
Γειά ευχομαί σε όλους να πάνε ολα καλά.
Δεν εχω εγω λεύκη αλλα η σύζυγος μου που την εχει στεναχωρήσει πάρα πολύ.
Θα ήθελα παρακαλώ τα στοιχεία του φαρμακείου.
Το μαιλ μου ειναι thad@ath.forthnet.gr

22 Ιούλ 2010, 17:25

Εγγραφη: 20 Ιούλ 2010, 13:34
Δυστυχώς παιδιά ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ότι οι γιατροί συχνά είναι άγαρμποι στη συμπεριφορά τους. Έτσι ένα από αυτά που προσφέρουν οι επιτήδειοι είναι καλή συμπεριφορά και διάθεση να ακούσουν τον ασθενή. Ο ασθενής το έχει ανάγκη και αυτό γιατί η ψυχολογία του είναι κακή και αυτό ο εναλλακτικός γιατρός το ξέρει καλά. Δε μου κάνει καμία εντύπωση όταν ακούω ότι κάποιος εναλλακτικός γιατρός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον ασθενή. Είναι μέρος του marketing.

Εγώ θα ήθελα να μάθω 2 πράγματα.
Πρώτον τι αποτέλεσμα είχε ο καθένας από όσους δοκίμασαν την κρέμα. Μέχρι στιγμής έχω δει αρκετούς να τη ζητάνε αλλά ελάχιστους να αναφέρουν θετικά αποτελέσματα. Τι συμβαίνει σε όσους δεν αναφέρουν τίποτα (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία); Μήπως δεν είχαν αποτέλεσμα ή μήπως είχαν και δεν μπήκαν στον κόπο να το πουν και στους άλλους.

Τονίζω ότι όσο σημαντικό είναι το να μας το πει κάποιος όταν έχει θετικά αποτελέσματα, άλλο τόσο και ακόμα πιο σημαντικό (ειδικά στη δική μου περίπτωση) είναι μας το πει και όταν δεν έχει αποτέλεσμα

Δεύτερον: πόσο κοστίζει η αλοιφή και σε πόσο καιρό εμφανίζονται αποτελέσματα; Πόσα σωληνάρια από την αλοιφή θα χρειαστεί συνολικά κάποιος μέχρι να τελειώσει η θεραπεία; Από αυτό θέλω να υπολογίσω το κόστος. Όλοι λένε ότι κοστίζει λίγο σε σχέση με τα άλλα, αλλά κανείς δε μας έχει πει το ακριβές νούμερο. Πόσο στοιχίζει αυτή η θεραπεία;

23 Ιούλ 2010, 15:36
Προφίλ
Kalispera! Eimai enas apo autous me ta thetika apotelesmata pou i Dimitra zitise na emfanistoun kai na milisoun... exw grapsei ksana parapanw oti mono me auti ti therapeia exw dei meta apo polla xronia apotelesma! Den me apasxolei idiaitera to ti akribws periexei i to oti den exei tin egkrisi tou EOF..... isws i fili Dimitra pei oti eimai kaxupoptos omws gia tipota apo oti kukloforei sto emporio den mporoume na eimaste sigouroi gia to ti periexei.... opws eipate kai oi duo sas parapanw paizontai polla sumferonta sto xwro tis farmakobiomhxanias kai genikotera kai episis kai kati na anagrafetai epanw se mia suskeuasia kseroume ti einai, ti simainei kai apo pou proerxetai? Min trelaineste... peiramatozwa eimaste outws i allws ki episis apo palia oi apantiseis briskontan sti fusi, px i keraloifi twn giagiadwn mas, agni kai apotelesmatiki gia to kapsimo kaluteri apo polla alla! MIN FOBASTE NA DOKIMASETE KATI KAINOURGIO!!!

24 Ιούλ 2010, 00:32
Ki akomi kathe apofasi, kathe epilogi emperiexei risko.... To idio kai i apofasi tou kathenos na xrisimopoiisei autin tin aloifi ki as min kserei tin proeleusi tis... O sugkekrimenos farmakopoios profanws thelei na boithisei alla kai na kerdisei apo auto! Eksallou einai isws apo tis liges aloifes poy exei apotelesma stous perissoterous an oxi olous osoi tin xrisimopoiisan kai egrapsan edw... logiko den einai na prospathisei na kerdisei ektos apo to na boithisei? Leitourgima pia den diatelei sxedon kaneis. As min strefomaste emmesa enantia se enan anthrwpo... ektos apo anthrwpos einai kai epaggelmatias! Auta gia tin wra... kali sunexeia stin therapeia olwn mas kai o theos mazi mas!!

24 Ιούλ 2010, 00:39
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 588 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 59  Επόμενο

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: