Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 05 Δεκ 2024, 03:13

Απάντηση στο θέμα  [ 16 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2
ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ 
Συγγραφέας Μήνυμα

Εγγραφη: 07 Φεβ 2010, 16:01
Δημοσ.: 7
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Healthangel έγραψε:
Εγω βρήκα τη λύση.
Αγοράζω από το φαρμακείο σταγόνες λακτάσης Lacteeze.
Aγοράζω οποιασδήποτε εταιρείας το γάλα θέλω/βρίσκω και δεν έχω πρόβλημα που πουλιέται το κάθε τι κτλ.

Μεταξύ μας προτιμάω τον Όλυμπο σα γεύση και ιδίως μετά το e-mail που κυκλοφόρησε σχετικά με τα γάλατα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ, και το crash test από την Green Peace για τα βιολογικά τρόφιμα, πάλι καλά που προτιμάω τον Όλυμπο.

Τις σταγόνες τις προσθέτω στο γάλα και το αφήνω στο ψυγείο για 24 ώρες. Μπορώ να αφαιρέσω τη λακτόζη 70%, 80% 90% κτλ. Εξαρτάται πόσες σταγόνες θα βάλω ή/και πόσες ώρες θα το αφήσω στο ψυγείο.

Εάν ο Όλυμπος δεν σας αρέσει μπορείτε να πάρετε το ΔΕΛΤΑ 70% και να προσθέσετε σταγόνες για να αφαιρέσετε περισσότερη λακτόζη.

Τώρα διάβασα στο site της εταιρείας που το φέρνει στην Ελλάδα οτι φέρνει και τις ταμπλέτες. Αυτές λέει΄είναι καλές αν θέλεις να πιεις ή να ΦΑΣ κατι που έχει λακτόζη, όπως τυρί κτλ.

Ακόμα δεν το έχω δοοκιμάσει αλλά σκοπεύω να το κάνω. Βέβαια είναι παιδική σύνθεση και δεν ξέρω αν μπορεί να με βοηθήσει αλλά δεν χάνω τίποτα.

Νομίζω οτι με αυτό τον τρόπο η αντιμετώπιση της καθημερνότητας με πρόβλημα δυσανεξίας
γίνεται πολύ πιο ανθρώπινη.

Πιστεύω να βοήθησα.
Healthangel

Πολύ ενδαφέροντα όσα μας είπες. Να σου πω την αλήθεια είμαι λίγο σκεπτικός στο να αρχίσω να χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα. (όσο αθώο και να φαίνεται). Επειδή με το γάλα το αντιμετωπίζω το πρόβλημα, πιο ενδιαφέροντα μου φαίνονται τα χάπια που μπορείς να τα έχεις μαζί σου και όταν θέλεις να φάς κάτι απαγορευμένο (πχ γαλακτομπούρεκο) να χτυπάς 1-2 και να είσαι άνετος.

20 Οκτ 2010, 20:49
Προφίλ

Εγγραφη: 20 Οκτ 2010, 16:35
Δημοσ.: 5
Αlex,
αυτό που λες είναι αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψης.
1ον
Σκέψου όμως οτι τα γάλατα που υπάρχουν στην αγορά και έχουν λιγότερη λακτόζη χρησιμοποιούν κατά την παραγωγή το ίδιο ακριβώς ένζυμο προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2ον
Κατά τη διάσπαση της λακτόζης το ένζυμο που βάζεις σε μορφή σταγόνων αλληλεπιδρά
με τη λακτόζη. Υπαρχει ένα είδος αλληλοεξουδετέρωσης. Μια ποσότητα λακτάσης εκμηδενίζεται κατά την διάσπαση της λακτόζης. Για το λόγο αυτό βλέπεις τα γάλατα στην αγορά να έχουν 70% λίγότερη λακτόζη ή 80% , γιατί η λακτάση που χρησιμοποιήθηκε ήταν ικανή να διασπάσει μόνο αυτό το ποσοστό. Το ζητούμενο ήταν να διασπαστεί αυτό το ποσοστό.
Συνεπώς εσύ είτε πιεις γάλα ΄χωρίς λακτόζη είτε προσθέσεις σταγόνες στο γάλα, από άποψη ανησυχίας ώς προς το φαρμακευτικό του θέματος είναι ακριβώς το ίδιο.
Δε λαμβάνεις τίποτα (έτσι εξηγείται το οτι δίνεται και σε μαιευτήρια σύμφωνα με το site)
3ον
Εαν μιλήσουμε για τις ταμπλέτες, h λακτάση έναι ένζυμο και υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας. Συνεπώς θεωρείται 100% biocompatible, δηλαδή βιοσυμβατό.

LACTEEZE και άγιος ο θεός :)

21 Οκτ 2010, 00:15
Προφίλ

Εγγραφη: 16 Σεπ 2010, 20:52
Healthangel έγραψε:
Μεταξύ μας προτιμάω τον Όλυμπο σα γεύση και ιδίως μετά το e-mail που κυκλοφόρησε σχετικά με τα γάλατα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ, και το crash test από την Green Peace για τα βιολογικά τρόφιμα, πάλι καλά που προτιμάω τον Όλυμπο.

Healthangel

Μπήκα στο επίσημο site της Greenpeace και μόνο η εταιρία Δέλτα έχει περάσει το τεστ για τα μεταλλαγμένα. Οι άλλες είναι αμφίβολες.. Το e-mail που κυκλοφορεί μάλλον είναι ψεύτικο

21 Οκτ 2010, 08:50
Προφίλ

Μαρία,

Τσέκαρα την τελευταία έκδοση μεταλαγμένων της Greenpeace
(εγώ είχα λάβει την έκδοση 2008 με e-mail)

http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/gmos-ranking.pdf

Η ΔΕΛΤΑ είναι Οk όπως ΚΑΙ ο Όλυμπος.

Ευχαριστώ όμως δεν θα πάρω ΔΕΛΤΑ!!!
Τσέκαρε στο Yahoo με keywords αλφατοξίνη, ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ και θα καταλάβεις απόλυτα!!! γιατί. Αυτό μου αρκεί.
Πόσο μάλλον να το δώσω στα παιδιά μου!!!

Healthangel

21 Οκτ 2010, 11:17
Προφίλ

Εγγραφη: 07 Φεβ 2010, 16:01
Δημοσ.: 7
Healthangel έγραψε:
Αlex,
αυτό που λες είναι αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψης.
1ον
Σκέψου όμως οτι τα γάλατα που υπάρχουν στην αγορά και έχουν λιγότερη λακτόζη χρησιμοποιούν κατά την παραγωγή το ίδιο ακριβώς ένζυμο προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2ον
Κατά τη διάσπαση της λακτόζης το ένζυμο που βάζεις σε μορφή σταγόνων αλληλεπιδρά
με τη λακτόζη. Υπαρχει ένα είδος αλληλοεξουδετέρωσης. Μια ποσότητα λακτάσης εκμηδενίζεται κατά την διάσπαση της λακτόζης. Για το λόγο αυτό βλέπεις τα γάλατα στην αγορά να έχουν 70% λίγότερη λακτόζη ή 80% , γιατί η λακτάση που χρησιμοποιήθηκε ήταν ικανή να διασπάσει μόνο αυτό το ποσοστό. Το ζητούμενο ήταν να διασπαστεί αυτό το ποσοστό.
Συνεπώς εσύ είτε πιεις γάλα ΄χωρίς λακτόζη είτε προσθέσεις σταγόνες στο γάλα, από άποψη ανησυχίας ώς προς το φαρμακευτικό του θέματος είναι ακριβώς το ίδιο.
Δε λαμβάνεις τίποτα (έτσι εξηγείται το οτι δίνεται και σε μαιευτήρια σύμφωνα με το site)
3ον
Εαν μιλήσουμε για τις ταμπλέτες, h λακτάση έναι ένζυμο και υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας. Συνεπώς θεωρείται 100% biocompatible, δηλαδή βιοσυμβατό.

LACTEEZE και άγιος ο θεός :)

Τα χάπια όμως γιατί τα βγάζουν ως προϊον για παιδιά; (Ισως είναι πιο αγνό αλλά μου κάνει εντύπωση)

28 Οκτ 2010, 01:10
Προφίλ

Alex

οι σταγονες ειναι μονο για το γάλα (σοκολατουχο, βρεφική φόρμουλα, θηλασμό κτλ.)
ότι είναι δηλαδή σε υγρή μορφή και περιέχει λακτόζη.

Οι ταμπλετες είναι για οτιδήποτε περιέχει λακτόζη, ΚΑΙ στέρεες τροφές δηλαδή, και γάλα κτλ. Μπορείς να πάρεις δυο τρεις ταμπλετες και να φας ή να πιείς αυτό που θες.

Σκέψου οτι πολλά παιδιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, ή έχουν περιοδική έλλειψη λακτάσης μετά από κάποια ίωση, γαστρεντερίτιδα κτλ.
Είναι πρόβλημα οταν λες στο παιδί ΟΧΙ στο το φαγητό ή το γάλα. Ιδίως όταν αρχίζει να κοινωνικοποιείται και κάτι τέτοιο το κάνει να φαίνεται "διαφορετικό" στα άλλα παιδιά. Το ΟΧΙ είναι καλύτερο να το ακούει για τα σημαντικά πράγματα, αυτά που του διαμορφώνουν τον χαρακτήρα.

04 Νοέμ 2010, 01:41
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 16 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για: