Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Ημερομηνία 05 Δεκ 2024, 04:20



Απάντηση στο θέμα  [ 16 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ 
Συγγραφέας Μήνυμα

Εγγραφη: 07 Φεβ 2010, 16:01
Δημοσ.: 7
Δημοσίευση ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Όταν ήμουν μικρός το γάλα αποτελούσε αγαπημένο ρόφημα. Στο λύκειο τα καλοκαίρια όταν διψούσα έπινα ένα ποτήρι γάλα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ και ήταν πολύ πιο δροσιστικό από το νερό.
Ή δική μου ιστορία ξεκίνησε όταν απολύθηκα από φαντάρος στα τέλη του 2000 όταν ήμουν 25 ετών. Είχα σε μόνιμη βάση φουσκώματα και το στομάχι μου δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Θεώρησα ότι επειδή το είχα ρίξει λιγάκι έξω (καταλαβαίνετε μετά από 18 μήνες στρατό) μάλλον έφταιγε η κακή διατροφή που έκανα. Προσπάθησα λοιπόν να την βελτιώσω, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τα φαγητά απ’ έξω, ειδικά τις μεσημεριανές παραγγελίες από το γραφείο και προσπαθούσα να τρώω ποιοτικό φαγητό κυρίως σπιτικό (μέχρι και ταπεράκι έπαιρνα μαζί μου). Το πρόβλημα όμως δεν έβλεπα να περιορίζεται και η κατάσταση συνεχιζόταν.
Η ανακάλυψη της αιτίας έγινε τυχαία, όταν το επόμενο καλοκαίρι στις διακοπές 8-) , δεν έτυχε να πιω γάλα για 3-4 ημέρες και το στομάχι μου επανήλθε στο φυσιολογικό. Όταν επέστρεψα σπίτι και άρχισα να ξαναπίνω, όλα τα προβλήματα επανήλθαν. Κατάλαβα λοιπόν ότι το γάλα ήταν η αιτία του προβλήματος και το έκοψα μαχαίρι. Το στομάχι μου συνήλθε σε σημαντικό βαθμό αλλά περιστασιακά έβλεπα ότι με πείραζαν και άλλα πράγματα όπως το γιαούρτι, οι πίτες (τυρόπιτες, σπανακόπιτες κλπ). Έτσι έκοψα και αυτά από την διατροφή μου και όλα τα φαγητά που τα είχαν ως βάση. (Μοναδική εξαίρεση ήταν τα παγωτά που παρόλο που είχαν ως βάση το γάλα, δεν μου δημιουργούσαν πρόβλημα, και μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει γιατί.)
Ψάχνοντας στο internet, έμαθα για το πρόβλημα της δυσανεξίας στην λακτόζη, ότι ήταν πολύ συνηθισμένη στους ενηλίκους και ότι περιορίζονταν αν δεν κατανάλωνες προϊόντα γάλακτος :( . Έμαθα επίσης ότι στο εξωτερικό κυκλοφορούσαν διάφορα προϊόντα που είχαν περιορισμένη λακτόζη.
Πήγα λοιπόν και εγώ στο supermarket και έψαξα όλα τα γάλατα που υπήρχαν. Δεν είχε τίποτα με λιγότερη λακτόζη. Το μόνο που βρήκα ήταν το ΔΕΛΤΑ ADVANCE για παιδιά, το οποίο έγραφε ότι ήταν πιο εύπεπτο. Το δοκίμασα και είδα ότι δεν με πείραζε. Είχε όμως ένα πρόβλημα, είχε γεύση βανίλιας. Δεν μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για κανένα φαγητό, ούτε καν να το βάλεις στον καφέ σου. Το έπινα όμως περιστασιακά γιατί ήθελα πολύ να πιω γάλα.

Σε επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο στο Γαλάτσι μου είπε τα ίδια πράγματα. Ότι είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, και ότι έπρεπε να περιορίσω τα γαλακτοκομικά. Με αυτή την λύση πορεύτηκα για μερικά χρόνια ώσπου η ΔΕΛΤΑ κυκλοφόρησε το γάλα “DAILY 70% λιγότερη λακτόζη”. Αυτό το γάλα είχε κανονική γεύση και δεν πείραζε καθόλου. Μπορούσαμε να φτιάξουμε σπιτικά φαγητά, να το βάλουμε στον καφέ και όπου αλλού θέλαμε. Με αυτόν τον τρόπο λύθηκε το πρόβλημα του γάλακτος, μου έλειπε όμως και το γιαούρτι.

:idea: Εδώ ανέλαβε η αρραβωνιαστικιά μου, η οποία είχε την ιδέα να φτιάχναμε το δικό μας γιαούρτι, από το γάλα που δεν με πείραζε. Έτσι ούτε το γιαούρτι θα είχε λακτόζη. Ψάξαμε στο internet και βρήκαμε ότι ήταν πολύ εύκολο να το παρασκευάσουμε. Όμως σε μια ιστοσελίδα (http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance) ανακαλύψαμε ότι το γιαούρτι περιέχει πολύ περιορισμένη ποσότητα λακτόζης, γιατί κατά την διαδικασία της καλλιέργειας παράγεται λακτάση που διασπά την λακτόζη. Έγραφε όμως ότι πολλές εταιρίες προσθέτουν στο γιαούρτι γάλα, με συνέπεια να αυξάνεται εκ νέου το ποσοστό της λακτόζης μέσα στο προϊόν.
Έκανα λοιπόν μια δεύτερη βόλτα στα supermarkets και έψαξα ένα προς ένα όλα τα γιαούρτια στα ψυγεία. Ανακάλυψα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό και τα πιο εμπορικά γιαούρτια, είχαν μέσα τους προσθήκη από ανθόγαλα :( .
Βρήκα όμως μερικά, όπως τα γιαούρτια ΟΛΥΜΠΟΣ (ήταν και κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι πλέον) τα οποία ήταν σκέτα, χωρίς προσθήκη καμίας επί πλέον ουσίας. Τα δοκίμασα και πράγματι είχαν δίκιο στο wiki.

Από τότε μπορώ να πω ότι η διατροφή μου έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα αφού με τα παραπάνω προϊόντα μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα στο σπίτι. (μέχρι και γαλακτομπούρεκο έφαγα μετά από 10 χρόνια). Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι όταν τρώμε απ’ έξω που υπάρχει πάντα μια αβεβαιότητα στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ελπίζω με αυτό το άρθρο να μπορέσω να βοηθήσω κάποιους ομοιοπαθείς, ώστε να μην χρειαστεί να στερηθούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. ;)


07 Φεβ 2010, 18:36
Προφίλ
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα και αγόραζα συχνά το γάλα της ΔΕΛΤΑ που αναφέρεις. Ώσπου πρόσεξα ότι βγάζει αντίστοιχο γάλα και η εταιρία ΑΓΝΟ και ενώ το ΔΕΛΤΑ κοστίζει περίπου 2.10 ευρώ της ΑΓΝΟ έχει 1.30 (για το 1 λίτρο). Αυτή η διαφορά μου προκάλεσε τρομερή έκπληξη. Το θέμα είναι ότι τα ΑΓΝΟ δεν τα βρίσκω σε όλα τα σουπερμάρκετ, αλλά θεωρώ ότι η ΔΕΛΤΑ μας κοροϊδεύει τελείως.


24 Ιουν 2010, 13:46
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Δεν το πιστεύω! Εχει πρόβλημα ο άντρας μου και ότι φτιάχνω χρησιμοποιώ το dailys της ΔΕΛΤΑ. Η αλήθεια είναι ότι μου φαινόντουσαν πολλά τα λεφτά, αλλά τι να κάνω προκειμένου να τον ευχαριστήσω το έπαιρνα. Δεν το ήξερα για το ΑΓΝΟ. Να' σαι καλά που το έγραψες, θα βρώ πιο σούπερ μάρκετ το έχει και θα το παίρνω απο κεί. Τελικά ότι είναι ακριβό, πληρώνεις το όνομα της εταιρίας, μου φαίνεται ότι θα το γυρίσω στα φτηνά!


24 Ιουν 2010, 16:49
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
[quote="Επισκέπτης"]Είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα και αγόραζα συχνά το γάλα της ΔΕΛΤΑ που αναφέρεις. Ώσπου πρόσεξα ότι βγάζει αντίστοιχο γάλα και η εταιρία ΑΓΝΟ και ενώ το ΔΕΛΤΑ κοστίζει περίπου 2.10 ευρώ της ΑΓΝΟ έχει 1.30 (για το 1 λίτρο). Αυτή η διαφορά μου προκάλεσε τρομερή έκπληξη. Το θέμα είναι ότι τα ΑΓΝΟ δεν τα βρίσκω σε όλα τα σουπερμάρκετ, αλλά θεωρώ ότι η ΔΕΛΤΑ μας κοροϊδεύει τελείως.[/quote]

Έχω και εγώ πρόβλημα με την λακτόζη και ταλαιπωρούμαι αρκετά χρόνια. Δοκίμασα το ΑΓΝΟ και είναι πάρα πολύ καλό.Το πουλάνε σε σημεία μη προβεβλημένα και δεν έχουν κάνει ποτέ διαφήμηση του προϊόντος τους. Μάλιστα ούτε στο site της ίδιας της εταιρίας δεν υπάρχει. Ακόμη και mail τους έστειλα αλλά δεν απάντησαν :?: . Παρόλα αυτά έψαξα και το βρήκα σε μεγάλα Carrefour και Σκλαβενίτη, και επειδή διατηρείται αγοράζω 3-4 την φορά.
Να' σαι καλά "Επισκέπτη" που μας άνοιξες τα μάτια και μπορούμε να γλιτώσουμε κάποια χρήματα από τα καθημερινά μας έξοδα.


06 Αύγ 2010, 12:08

Εγγραφη: 05 Σεπ 2010, 14:07
Δημοσ.: 6
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Πάντως, να σας πω, με τόσες ορμόνες που έχω διαβάσει πως έχει το γάλα, έχω περιορίσει στο ελάχιστο τα γαλακτοκομικά.

Ακόμα και για τα μικρά παιδιά, υπάρχουν και άλλες εξαίσεις πηγές ασβεστίου - το ταχίνι για παράδειγμα.

_________________
Το πρώτο μου βιβλίο:
Άγγελος Κυρίτσης - Το Πρόσωπο του ΣΚύλου

Συμβουλές Ομορφιάς, Τεστ και Ενημέρωση για Χτενίσματα, Μόδα, Διατροφή , Γυμναστική


15 Σεπ 2010, 19:31
Προφίλ WWW

Εγγραφη: 07 Φεβ 2010, 16:01
Δημοσ.: 7
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
To δοκίμασα και εγώ το γάλα της ΑΓΝΟ και είναι πολύ ωραίο. Γλιτώσαμε αρκετά χρήματα με αυτό το tip.
Επίσης κάπου διάβασα ότι τα επεξεργασμένα γάλατα περιέχουν μικρότερη ποσότητα λακτόζης.
Ακόμη προσοχή:
Άλλα τρόφιμα που μπορούν να περιέχουν λακτόζη είναι: το ψωμί και άλλα ψημένα αγαθά, επεξεργασμένα δημητριακά προγευμάτων, στιγμιαίες πατάτες, σούπες, ποτά προγευμάτων, μαργαρίνη, σως για σαλάτες, καραμέλες και άλλα πρόχειρα φαγητά, μίγματα για τηγανίτες, μπισκότα και πρέπει να αποφεύγονται.
Επίσης:
Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να καταναλώνετε τα εξής:
* παλιό τυρί ή γιαούρτι, που συνήθως γίνονται ανεκτά από τον οργανισμό, γιατί η λακτόζη μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ, το οποίο δεν προκαλεί συμπτώματα.
* γάλα που έχει υποστεί επεξεργασία αφαίρεσης της περισσότερης λακτόζης, όπως είναι το Lactaid 100 στο εξωτερικό και στην Ελλάδα το Lact (της εταιρείας ΑΓΝΟ). Τα γάλατα αυτά έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν 70% λιγότερη λακτόζη.
* ταμπλέτες λακτάσης, πριν από την κατανάλωση προϊόντων γάλακτος.
* τo γάλα και τα γαλακτοκομικά προιόντα χωρίς λακτόζη, MinusL.


10 Οκτ 2010, 15:18
Προφίλ

Εγγραφη: 04 Οκτ 2010, 20:35
Δημοσ.: 4
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Έχω τα ίδια συμπτώματα που είχες και εσύ αλλά δεν έχω καταλάβει αν έχω δυσανεξία σε κάποια τροφή.
Έκανες κάποιο τεστ, εξετάσεις για να σιγουρευτείς ή απλά είδες μόνος σου την διαφορά?


14 Οκτ 2010, 09:53
Προφίλ

Εγγραφη: 20 Οκτ 2010, 12:30
Δημοσ.: 1
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς με πρόβλημα δυσανεξίας στην λακτόζη. Η αλήθεια είναι ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανα αναγκαστικά αποχή από την κατανάλωση γαλακτοκομικών...ώσπου κατέφυγα στην κατανάλωση του DAILY της Δέλτα.

Το τελευταίο διάστημα καταναλώνω αποκλειστικά το αντίστοιχο της εταιρείας ΑΓΝΟ...το οποίο είναι πολύ εύγεστο και φυσικά σε πολύ καλύτερη τιμή από αυτό της Δέλτα. Το θεωρώ ανεπίτρεπτο πως υπάρχει αυτή η εξωφρενική διαφορά στην τιμή!!!!

Τα πιο ευχάριστα νέα όμως είναι ότι κυκλοφόρησε η ΑΓΝΟ και το αντίστοιχο γιαούρτι...το οποίο πραγματικά είναι εξαιρετικό και σας το συνιστώ να το δοκιμάσετε!!! ;) Μάλιστα για να σας πω και εγώ ένα tip αυτήν την περίοδο (μακάρι να το συνεχίσουν) στον Μασούτη με την αγορά ενός γιαουρτιού μου-λακτ παίρνεις δώρο ακόμα ένα και σε τιμή κάτω από το 1.80 ευρώ!!! ;)


20 Οκτ 2010, 12:58
Προφίλ

Εγγραφη: 20 Οκτ 2010, 16:35
Δημοσ.: 5
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
Εγω βρήκα τη λύση.
Αγοράζω από το φαρμακείο σταγόνες λακτάσης Lacteeze.
Aγοράζω οποιασδήποτε εταιρείας το γάλα θέλω/βρίσκω και δεν έχω πρόβλημα που πουλιέται το κάθε τι κτλ.

Μεταξύ μας προτιμάω τον Όλυμπο σα γεύση και ιδίως μετά το e-mail που κυκλοφόρησε σχετικά με τα γάλατα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ, και το crash test από την Green Peace για τα βιολογικά τρόφιμα, πάλι καλά που προτιμάω τον Όλυμπο.

Τις σταγόνες τις προσθέτω στο γάλα και το αφήνω στο ψυγείο για 24 ώρες. Μπορώ να αφαιρέσω τη λακτόζη 70%, 80% 90% κτλ. Εξαρτάται πόσες σταγόνες θα βάλω ή/και πόσες ώρες θα το αφήσω στο ψυγείο.

Εάν ο Όλυμπος δεν σας αρέσει μπορείτε να πάρετε το ΔΕΛΤΑ 70% και να προσθέσετε σταγόνες για να αφαιρέσετε περισσότερη λακτόζη.

Τώρα διάβασα στο site της εταιρείας που το φέρνει στην Ελλάδα οτι φέρνει και τις ταμπλέτες. Αυτές λέει΄είναι καλές αν θέλεις να πιεις ή να ΦΑΣ κατι που έχει λακτόζη, όπως τυρί κτλ.

Ακόμα δεν το έχω δοοκιμάσει αλλά σκοπεύω να το κάνω. Βέβαια είναι παιδική σύνθεση και δεν ξέρω αν μπορεί να με βοηθήσει αλλά δεν χάνω τίποτα.

Νομίζω οτι με αυτό τον τρόπο η αντιμετώπιση της καθημερνότητας με πρόβλημα δυσανεξίας
γίνεται πολύ πιο ανθρώπινη.

Πιστεύω να βοήθησα.
Healthangel


20 Οκτ 2010, 16:52
Προφίλ

Εγγραφη: 07 Φεβ 2010, 16:01
Δημοσ.: 7
Δημοσίευση Re: ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ
ria έγραψε:
Έχω τα ίδια συμπτώματα που είχες και εσύ αλλά δεν έχω καταλάβει αν έχω δυσανεξία σε κάποια τροφή.
Έκανες κάποιο τεστ, εξετάσεις για να σιγουρευτείς ή απλά είδες μόνος σου την διαφορά?

Το κατάλαβα από μόνος μου. Σταμάτησα το γάλα για μια περίοδο, και εξαφανίστηκαν όλα τα συμπτώματα, ενώ η υπόλοιπη διατροφή μου ήταν κανονική. Όταν δοκίμασα κάποια στιγμή το γάλα Advance που ήταν πιο ευπεπτο, είδα οτι δεν με πείραζε και διαβάζοντας την ετικέτα είδα οτι ηταν πιο εύπεπτο επειδή είχε λιγότερη λακτόζη. Ετσι έψαξα για την λακτόζη και έμαθα τι παίζει.
Κάποια στιγμή που πήγα σε έναν γαστρεντερολόγο (για άλλο πρόβλημα) του είπα για το θέμα μου με την λακτόζη και τον είδα πολύ cool. Μου απάντησε οτι είναι κάτι συνηθισμένο και οτι θα πρέπει να αποφεύγω τα γαλακτοκομικά. Δεν μου πρότεινε εξετάσεις ουτε τίποτε άλλο.

Πάντως αγαπητή ρία, το δύσκολο είναι να αποφεύγουμε τα προϊόντα που έχουν κρυμένη λακτόζη και που τις περισσότερες φορές δεν το αναγράφουν καν.


20 Οκτ 2010, 20:42
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  

Απάντηση στο θέμα   [ 16 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.